Kassandra Halkidiki – cazare si plaja intr-o zona greceasca aproape de Romania

Kassandra este unul dintre cele trei brate importante ale peninsulei grecesti Halkidiki, alaturi de Athos si Sithonia. Pentru romani are avantajul ca este foarte aproape si exista multe legaturi de transport intre orasele tarii noastre si principalul oras de langa brat, Salonic. In aceasta vara CFR va introduce o cursa saptamanala directa intre Bucuresti si orasul grecesc. Distantele rutiere dintre orasele din sudul Romaniei si bratul grecesc sunt de mai putin de 700 de kilometri.

Cazare in Kassandra Halkidiki – hoteluri si pensiuni ieftine

Gasiti o multime de spatii de cazare in Kassandra, ca de altfel in intreaga peninsula Halkidiki (exceptie facand Muntele Athos, evident). Preturile sunt mai mult decat accesibile, acest fapt ducand la un exod al romanilor in peninsula, pe durata sezonului de vara.

Pentru turisti, in general, Kassandra este o destinatie care ofera multe lucruri dintr-o gama diversa: de la plaje insorite si temperaturi blande pana la festivaluri importante si o viata de noapte dinamica. Cel mai important festival din Kassandra are loc in Siviri, una dintre localitatile importante ale bratului. Festivalul din Sani reprezinta o alta ocazie de distractie ce nu trebuie ratata.

Obiective turistice in Kassandra Halkidiki

Desi turistii vin aici in special pentru plaje si viata de noapte, in Kassandra exista numeroase obiective turistice. Pestera Petralona, aflata in partea de nord, in apropiere de Nea Moudania, merita vizitata. Are in total doi kilometri intesati de stalacmite si stalactite impresionante. Se crede ca dateaza de acum 700.000 de ani si a fost descoperita in 1960 de un localnic. In apropiere de pestera se afla Muzeul de Antropologie, deschis publicului in 1979. In el sunt gazduite o parte dintre artefactele gasite in pestera dar si obiecte preistorice facute din oase si pietre.

In Afithos se gaseste biserica Sf Demetrius si Muzeul de Folclor. Biserica a fost costruita in 1858 si are o arhitectura unica. Muzeul este gazduit de o casa traditionala in care se afla multe obiecte si porturi traditionale ce ajuta la o mai buna intelegere a modului in care au trait localnicii.

Cele mai frumoase plaje din Halkidiki Kassandra

La fel ca si bratul Sithonia, Kassandra este plina de plaje superbe. Statiunile nu sunt foarte mari insa sunt destul de pitoresti si atrag din ce in ce mai multi tineri dornici de a se distra. Cele mai bune plaje din Kassandra sunt Nea Skioni, Sani, Kalithea, Kriopigi, Hanioti, Posidi si Afithos.

Nea Skioni este o plaja aflata pe malul vestic al bratului Kassandra si este una dintre cele premiate cu Steagul Albastru, ceea ce inseamna ca totul este perfect aici, de la nisip pana la viata de noapte. Se poate practica inotul si snorkeling-ul. Privelistea este la superlativ avand in vedere numeroasele iahturi care vin in micutul port dar nu trebuie uitat faptul ca plaja este inconjurata de paduri de pin.

Plaja Sani se gaseste in statiunea de lux cu acelasi nume. Vorbim de fapt de o fasie de nisip impartita in mai multe plaje astfel incat sa ii multumeasca pe toti turistii, indiferent de preferintele lor. Partea si mai interesanta este ca statiunea se afla la doar 70 de kilometri de Salonic, ceea ce o face cat mai accesibila.

Kalithea este probabil cea mai cunoscuta plaja din Kassandra si este plasata aproape de satul Afithos, care are la randul lui o plaja renumita, insa spre deosebire de prima este mai izolata si se poate ajunge la ea doar coborand niste trepte.