Cazare ieftina Grecia 2020

Atena Grecia – cazare ieftina si obiective turistice de vizitat

7

Atena nu este doar capitala Greciei ci orasul de legatura dintre turistii din Europa si foarte multe insule grecesti din apropiere, care nu au aeroport propriu sau care au unul doar cu legaturi interne. Foarte multi turisti aleg sa vina in oras si apoi sa ia feribotul catre insulele din Marea Egee si nu numai.
Orasul este plasat in sudul Greciei continentale si are astfel acces la principalele cai de navigatie maritime. Acest lucru i-a adus inca din antichitate faima si i-a permis sa se dezvolte de pe urma comertului.

Cazare in Atena Grecia – ieftin sau luxos, le gasim pe ambele

Capitala Greciei este un paradis al cazarii, ofertele fiind pentru toate gusturile si buzunarele, de la luxosul Hotel de Grande Bretagne pana la hosteluri modeste si ieftine, amplasate strategic in zonele turistice. Numai pe Booking sunt listate in jur de 800 de unitati de cazare, cu preturi incepand de la 90 de lei / camera / noapte (atentie, ofertele difera ca pret in functie de sezon). La polul opus, 1200 de lei costa o noapte intr-o camera la hotelul Grande Bretagne.

Cum ajungem in Atena

Romanii pot ajunge in capitala Greciei atat cu avionul cat si cu masina, autocarul sau trenul. Pe timpul verii cursele pe calea ferata sunt suplimentate. La fel se intampla si cu avionul. Daca alegeti sa mergeti cu masina personala din Bucuresti veti parcurge in jur de 1200 de kilometri.
Cel mai scurt traseu rutier este cel pe ruta Bucuresti-Ruse-Sofia-Kulata-Lamia-Atena. Ca sfat de calatorie, va recomandam sa alimentati in Bulgaria pentru ca pretul combustibilului este mult mai mare in Grecia decat in Romania, iar Bulgaria are printre cele mai mici preturi din Europa.

 

Obiective turistice in Atena

Faptul ca este una dintre cele mai vechi asezari umane din Europa a ajutat orasul sa fie extrem bogat in situri arheologice. Chiar daca vizual nu incanta toti turistii, istoria si legendele din spatele acestora fac sa fie cele mai cautate obiective turistice din Atena.
Agropolele din Atena se gasesc deasupra orasului. E suficient sa intrebati orice localnic pentru a va ghida si le veti gasi pentru ca acestea reprezinta una dintre emblemele orasului. La 500 de metri in sud-estul Acropolelor se afla Templul lui Zeus, cu o vechime de peste 25 de secole. Aproape la fel de vechi este si Templul Zeitei Atena.
Parthenonul din Atena este una dintre cele mai faimoase cladiri din lume pentru ca are o poveste aparte si pentru ca sta neclintita pe dealul Acropole de peste 2500 de ani. Acesta a avut de-a lungul timpului mai multe intrebuintari. A functionat mai intai ca templu, iar mai apoi ca fortareata, tezaur, biserica sau moschee.
Dintre biserici cel mai mult incanta ochiul Biserica Sfantul Dimitrios, care are o arhitectura aparte si este incadrata de o zona pitoresca. Nu este foarte mare insa reuseste sa trasmita o emotie aparte chiar si celor mai laici turisti. Alte lacase de cult interesante sunt Biserica Sfintilor Apostoli si manastirile Kaisariani si Dafni.
Cand vorbim de muzee este foarte greu sa alegem doar cateva pe care sa le vizitam pentru ca sunt multe si fiecare are ceva aparte, astfel incat conteaza foarte mult ce cautam.
Muzeul Acropole este situat chiar pe dealul Acropole si este unul arheologic. Aici au fost aduse foarte multe dintre descoperirile arheologice din zona dar si din insulele apropiate. De regula, cele mai importante descoperiri din insulele grecesti ajung in muzeele din Atena sau din Europa.
In Atena exista si un Muzeu National de Arheologie, situat in centrul orasul. Acesta este considerat unul dintre cele mai importante muzee arheologice din lume. Exista de asemenea si Muzeul National, care este o institutie distincta insa din el lipsesc obictele din antichitate, fiind orientat mai mult spre secolele XIV-XX.
In mare parte, in oras exista peste 20 de muzee. Luand in calcul si celelalte obiective turistice ajungem la concluzia ca cel mai bine ar fi sa pornim din pietele si centrele importante pentru a vedea toate obiectivele turistice din apropiere, in functie de timpul disponibil.
Cele mai importante piete si zone centrale sunt cartierul Plaka, cunoscut drept Cartierul Zeilor, Piata Syntagma, Piata Omonia si cartierul Monastiraki. Intre Piata Syntagma si stadionul Kallimarmaro se afla Gradinile Nationale din Atena. Acestea nu trebuie ignorate de turistii iubitori ai naturii pentru ca reprezinta o mare oaza de relaxare.

Daca ati ajuns in Atena nu trebuie sa ocoliti muntele Lycabettus, in fapt un deal mai rasarit, dar din varful lui poate fi admirat intregul oras. In varful Lycabettus se afla o biserica ortodoxa si un restaurant cu terasa.

 

Share.

Cazare Ieftina Grecia