Insula Hydra Grecia – cazare pe insula in care nu exista masini

In mitologia greaca, Hydra este un personaj malefic, de care se temeau toti. Din fericire acesta a fost ucis de Hercule, iar acum insula greceasca Hydra este un loc in care isi doresc sa ajunga din ce in ce mai multi turisti, datorita peisajele uimitoare si a caldurii cu care sunt primiti de localnici.

Hydra este o insula invecinata cu peninsula Peloponez. Mai exact, acesta se afla in Marea Egee, intre golfurile Saronic si Argolic, foarte aproape de capitala greceasca Atena.

Cazarea in Insula Hydra Grecia

Daca ai ajuns in Hydra, sigur ai vazut o multime de pensiuni si mici hoteluri cu preturi rezonabile, care abia asteapta sa te gazduiasca. In aceasta insula greceasca totul este linistiti si usor, in special cazarea. Fii totusi atent si verifica ratingurile de pe website-urile de profil, pentru a evita serviciile mediocre sau proaste. Dintre multimea de moteluri, hoteluri si pensiuni care-si ofera serviciile, alege-le pe cele care au incantat clientii care le-au folosit serviciile inaintea ta si au fost incantati de ele.

Din pacate pe insula nu exista aeroport astfel incat cei mai multi turisti din Europa trec mai intai prin Atena si apoi se imbarca in vase mici. Din capitala Greciei se pot lua si avioane mici. Un alt minus ar fi faptul ca nu exista mijloace de transport moderne nici pe insula, dar acesta poate fi vazut si ca un plus, fiindca viata este mult mai linistita si natura mult mai putin poluata.
Autovehiculele sunt chiar interzise aici, astfel incat nu puteti veni cu propria masina de acasa, decat daca intentionati sa o lasati in apropierea insulei (adica in Atena).
Turistii se deplaseaza in mare parte cu caiacul, pe jos sau pe magari. E foarte important sa va interesati inainte de a alege hotelul pentru a afla daca acesta are acces facil la plaja sau la obiectivele turistice pe care le urmariti. Unele hoteluri au plaje in apropiere insa acest lucru nu este neaparat o regula.


Obiective turistice in Hydra – ce locuri avem de vizitat

Avand in vedere ca este o insula mica, Hydra nu are obiective turistice foarte numeroase insa acestea au o importanta aparte pentru localnici dar si pentru grecii din intreaga tara. Evident, orice insula greceasca se mandreste cu bisericile ei cochete.

Manastirea Maicii Domnului, cunoscuta drept Catedrala din Hydra, este unul dintre lacasele de cult pe care ar trebui sa le vizitati. Este construita in stil bizantin si are doua turnuri-clopotnita din marmura.
Manastirea Profetului Ilie este un alt lacas de cult interesat. Desi nu are alura unei catedrale gotice, aici se gaseste o biblioteca bogata in manuscrise vechi si valoroase.

Dintre muzee, cele mai interesante sunt Muzeul Nautic si Arhivele Istorice. Primul mai este cunoscut si drept Muzeul din Hydra, iar acest fapt poate spune multe lucruri despre cat de “bogata” este insula in muzee.


Cele mai frumoase plaje din Hydra

Majoritatea plajelor de pe insula au un aer traditional, usor salbatic si sunt lipsite de nisip fin. Acest lucru nu ne impiedica sa gasim plaje cu nisip, foarte bine organizate.

Cei care vin cu familia si vor sa isi petreaca momente frumoase alaturi de copii pot alege plaja Vlichos, aflata la doi kilometri in vestul orasului Hydra. Este plasata chiar in interiourul uneia dintre statiunile cele mai apreciate, chiar daca nu este foarte bine dezvoltata din punct de vedere logistic.
Plaja e formata din pietris insa apele sunt cristaline, iar tavernele din apropiere vor ajuta sa va faca sa va simtiti cat se poate de bine. Din punct de vedere al amenajarii se aseamana oarecum cu Vama Veche, adica incearca sa imbine modernul cu neconventionalul.

O alta plaja pe care o puteti vizita este Kaminia. Aceasta se afla intre Vlichos si capitala insulei si este un mic sat pescaresc. Nu are nisip insa este ideala pentru cei mici pentru ca apa nu e adanca si e foarte limpede si linistita.
Cei care vor sa practice sporturi nautice pot alege plajele Bisti si Mandraki. Ultima este situata la doi kilometri in estul orasului Hydra. Putem spune ca este una dintre putinele plaje adevarate de pe insula, daca luam in calcul dorintele unei arii mari de turisti.
Mandraki nu are nisip insa este poate cea mai bine organizata plaja din Hydra. Din capitala insulei se ajunge in aproximativ 25 de minute de mers pe jos. Multi dintre turisti o cunosc si sub denumirea Miramare. Aici se pot inchiria diverse echipamente sportive si se poate vedea de la distanta Peloponezul, in toata splendoarea lui.

One Reply to “Insula Hydra Grecia – cazare pe insula in care nu exista masini”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.