Asprovalta Grecia – plaja cu nisip fin, cazare ieftina

Asprovalta este un oras grecesc cu iesire la Marea Egee, in apropiere de Salonic. Aflandu-se in nordul Greciei, este una dintre cele mai apropiate statiuni cu plaje de Romania. Distanta din Bucuresti pana aici este de aproximativ 600 de kilometri si se poate parcurge in mai putin de 8 ore daca nu exista blocaje pe drum. Se poate veni atat cu trenul cat si cu avionul pana in Salonic. Aeroporturi exista si in apropiere. Putem da ca exemplu aeroportul de langa Kavala.

Cum stam cu cazarea in Asprovalta

Cazarea in Asprovalta este ieftina si foarte facila, internetul punand la dispozitie peste 40 de unitati de cazare pe care puteti face rezervare online, cu preturi intre 150 si 300 de lei / noapte / camera. Totusi trebuie sa aveti in vedere faptul ca in Asprovalta nu exista hoteluri cu mai mult de trei stele (acestea fiind in numar de patru). Exista insa o multime de apartamente de inchiriat in regim hotelier, unele dintre ele oferind conditii excelente.

Sezonul estival este cu cateva saptamani mai lung decat in Romania, iar cea mai plina luna este august pentru ca in multe tari europene in aceasta perioada se dau toate concediile. Preturi mai mici si temperaturi ideale se pot gasi atat la inceputul sezonului estival, adica undeva prin mai, cat si la finalul sezonului, undeva prin octombrie.

Ce putem vedea in Asprovalta (obiective turistice de vizitat)

De regula in micutul oras Asprovalta nu se pot vedea multe lucruri in afara de plaja si port. Cu toate acestea, in exterior, pe o raza de doar cativa kilometri exista cateva obiective turistice interesante. La mai putin de un un kilometru se afla statiunea Nea Vrasna care gazduieste si un muzeul folcloric dar si cateva vestigii precum turnul bizantin, ce dateaza din secolul XV.

Parcul Natural este un obiectiv apropiat care trebuie vizitat. Acesta se afla in zona de coasta a Golfului Strimonikos si a Golfului Ierissos. Un alt obiectiv este Biserica Sfantul Gheorghe, sau Saint Georgios, care este unul dintre cele mai apreciate lacase de cult din apropiere. Aceasta gazduieste 19 relicve sfinte si icoana Sfantului Gheorghe, adusa aici de niste refugiati. Cu acelasi nume, in zona exista si o manastire, ridicata undeva dupa mijlocul secolului al XVI-lea.

La aproximativ 60 de kilometri, adica la o jumatate de ora de mers cu masina, se poate vedea pestera Alistrati. La o distanta similara dar pe coasta Marii Egee se afla Kavala, iar din portul statiunii se poate ajunge in aproximativ o ora si ceva pana pe insula Thassos daca se ia feribotul. Pozitionarea statiunii Asprovalta este una interesanta pentru ca de aici se pot vizita multe alte destinatii importante printre care si Muntele Athos sau Meteora.

Plaja Asprovalta

Plaja din Asprovalta

Plaja din Asprovalta este acoperita de nisip fin, iar apa este limpede si nu se agita decat foarte rar. In plus de asta, lipsesc algele marine si alte vietati incomode. Acestea sunt principalele ingrediente care i-au adus plajei Steagul Albastru. Caracteristice enumerate anterior descriu plaja perfecta pentru vacantele din familie, alaturi de cei foarte mici sau de cei batrani. Cu toate acestea Asprovalta are o plaja pentru toate varstele pentru ca aici se pot practica diverse sporturi nautice dar exista si terenuri pentru diferite sporturi “terestre” precum volei, tenis, baschet, fotbal etc.

Langa statiunea Asprovalta, la aproximativ un kilometru, gasim statiunea Nea Vrasna care are si ea o plaja insa nu la fel de nisipoasa, pentru ca se mai gaseste pe alocuri si pietris. In plus, nu este la fel de sigura pentru copii pentru ca apele de acolo sunt mai adanci, insa in afara apei sunt locuri amenajate special pentru cei mici.

Asprovalta face parte din municipalitatea Volvi.

 

One Reply to “Asprovalta Grecia – plaja cu nisip fin, cazare ieftina”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.