Cazare ieftina Grecia

Ierissos – cazare si restaurante in portul din care se pleaca la Athos

2

Oraselul Ierissos este varianta la Ouranopolis, in situatia in care vreti sa mergeti la Muntele Sfant al Ortodoxiei, Agios Oros – Athos.

Cand am fost prima data la Muntele Athos, acum cativa ani buni, am ales sa plec din Ierissos, fiindca mi s-a spus ca lavra Vatoped e mai aproape de acesta decat de Ouranopolis, porturile fiind amplasate de o parte si cealalta a peninsulei. Nu banuiam ca plecarile sunt mult mai rare din Ierissos si posibilitatile de cazare in Ouranopolis sunt mult mai generoase. In plus, drumul pe apa, de-a lungul coastei peninsulei Halkidiki este superb, cu niste peisaje extraordinare pe care n-are rost sa le eviti prin drumuri mai scurte.

Revenind la cazarea in Ierissos, trebuie sa stiti ca sunt in jur de 30 de proprietati care ofera cazare (mici hoteluri sau pensiuni), cele mai interesante fiind cele aflate pe faleza, evident cu vedere la mare.

Faleza este singurul „obiectiv” supradimensionat din Ierissos, cu o lungime de care pare rupta dintr-un oras de cel putin cinci ori mai mare. Plaja aferenta este frumoasa, la fel de lunga, insa nisipul lasa oarecum de dorit, fiindca are o granulatie destul de mare.

Daca vreti sa mancati, puteti alege una dintre tavernele de pe faleza, insa nu va asteptati la minuni, totul e comercial.

Cel mai indicat este sa va suiti in masina si sa mergeti cativa kilometri, pana in Nea Roda, unde puteti gasi cel putin o taverna care gateste traditional.

In afara falezei nu prea aveti multe lucruri de vizitat in Ierissos. Parcul este ca un tinut uitat de timp, total lasat in paragina, in care din cand in cand vezi cate un trecator sau o mama cu copilul in carucior. Are, totusi, un aer romantic.

Share.

2 comentarii

  1. Pingback: Cazare Halkidiki 2018 - Preturi Hoteluri si Pensiuni - Vacante in Grecia

  2. Pingback: Cazare Halkidiki 2020 - Preturi Hoteluri si Pensiuni - Vacante in Grecia

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cazare Ieftina Grecia