Cazare in Sarti – plaje si locuri de vizitat

Sarti este o statiune greceasca complexa, foarte apropiata de Romania si preferata, deopotriva, atat de familiile cu copii, cat si de cei tineri, dornici de aventuri. Se afla pe malul estic al bratului Sithonia, din peninsula Halkidiki.

Distanta cu masina, din Bucuresti pana in statiune, este de aproximativ 750 de kilometri. Pentru cei care stau in sudul Romaniei, distanta poate fi chiar mai mica.

Cazarea in Sarti este generoasa ca optiuni, preturile incepand de la 20-30 de Euro /  camera, la inceput de sezon (mai-iunie). Preturile cresc in varf de sezon, dar nu exagerat, raman accesibile puterii de cumparare a romanilor.

Vezi oferte de cazare in SartiBooking.com


Pana in Sarti se poate ajunge si cu avionul. Cel mai important aeroport din apropiere este cel din Salonic, aflat la aproximativ 100 de kilometri. Legatura dintre Bucuresti si Salonic se poate face si cu trenul, in sezonul estival. Din Salonic se poate lua autobuzul pana in Sarti. Unele hoteluri sau agentii de turism asigura transportul cu masina din Salonic.

Daca cea mai ieftina modalitate de a ajunge de la aeroport in statiune este autobuzul (sub 20 de euro pentru o calatorie), cea mai placuta este inchirierea unei masini pentru ca turistii pot vedea intregul brat Sithonia al peninsulei Halkidiki. Evident, cei care inchiriaza masini trebuie sa se astepte la tarife de aproximativ 40-50 de euro pe zi.

Ce se poate vedea in apropiere de Sarti

Statiunile de pe bratul Sithonia nu sunt vizitate in general pentru atractiile pe care le poate oferi un oras mare ci pentru plaja si imaginile superbe. Sarti nu face exceptie insa turistii pot vedea si altceva decat plaja. In apropiere se pot vedea ruinele vechiului oras Sarti. La o jumatate de kilometru distanta se poate vedea Manastirea Xenofontos. Peste golf se poate vedea uneori Muntele Athos, de pe celalalt brat al peninsulei Halkidiki.

Cei care vor sa vada ceva mai mult pot face o oprire in Salonic, inainte de a veni in Sarti sau dupa ce pleaca din Sarti. Orasul este unul dintre cele mai mari din Grecia si abunda in muzee si obiective turistice similare. Bratul Sithonia si intreaga peninsula Halkidiki ofera si alte obiective turistice, in afara de statiuni si plaje.

Cele mai importante plaje de langa Sarti

Principalul obiectiv turistic din Sarti e plaja. A fost premiata cu distinctia Steagul Albastru, lucru care ne da de inteles ca totul este la superlativ aici, de la nisip si apa, pana la amenajare si unitati de cazare. Nisipul este fin si alb, iar apa este extrem de limpede si de foarte putine ori agitata. Pentru cei care vin cu copiii este recomandata zona sudica a plajei, acolo unde apa este mai mica si aproape mereu calma.

In jurul acestei plaje se pot face numeroase lucruri, de la scubadiving si cursuri de windsurfing, pana la minidrumetii pe magari. In cazul in care plaja este foarte aglomerata, lucru care se poate intampla rar deoarece are o lungime de aproximativ trei kilometri, se pot gasi alternative in apropiere.

La mai putin de doi kilometri se afla plaja Achlada, iar la aproximativ sase kilometri se afla mult mai celebra plaja Orange. Turistii care vin in Sarti cu masina au si mai multe optiuni deoarece in mai putin de o jumatate de ora pot ajunge in aproape orice statiune de pe bratul Sithonia. Acestea au si plaje foarte bune.

Harta Sarti

One Reply to “Cazare in Sarti – plaje si locuri de vizitat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.