Vourvourou Sithonia – cazare si plaje pe malul opus Muntelui Athos

Daca v-ati gandit vreodata sa vizitati Sithonia, atunci statiunea Vourvourou ar trebui luata in calcul. Se afla pe malul estic al bratului, undeva la jumatate lui. Pe malul opus, peste golf, se afla Muntele Athos.Booking.com

Cel mai important aeroport, cel din Salonic, se afla la peste 100 de kilometri, insa turistii pot ajunge in statiunile din Sithonia cu autobuzul. Este insa posibil ca turistii sa fie nevoiti sa ajunga de la aeroport in oras pentru a putea lua autobuzul spre Vourvourou.

Cazare in Vourvourou Sithonia – hoteluri si pensiuni accesibile

Fiind doar un sat, in Macedonia Centrala, Vourvourou nu ofera unitati de cazare luxoase, precum cele din insulele “de fite”, dar majoritatea sunt afaceri de familie care pun accent pe amabilitate si pe satisfacerea nevoilor clientilor. Ekie All Senses face exceptie, afisand patru stele si oferind conditii pe masura, adica foarte bune.

Malul estic al bratului Sithonia este presarat de statiuni importante astfel incat daca cei care vin in Vourvourou vor sa vada si altceva, atunci au de unde alege. In general, toate statiunile ofera plaje impecabile, servicii de calitate, iar unele dintre ele satisfac si nevoia turistilor de cultura, prin a ii indruma spre cele cateva site-uri arheologice, lacase de cult sau muzee, chiar daca acestea nu sunt foarte multe.

Ce se poate vedea in apropiere de Vourvourou

Laguna Albastra este unul dintre principalele obiective turistice ce se pot vedea in apropiere de Vourvourou. Este vorba de o stramtoare intre insula Diaporos si o alta insula mai mica. Vorbim pratic de un golfulet de o relativ mica adancime, cu un fund ce are nisip alb. Retineti ca adancimea nu este chiar mica, desi asa pare, iar apa are o culoare superba. Companiile turistice pun la dispozitie mai multe trasee cu barca, spre acest obiectiv turistic.

Statiunile din apropiere atrag anual numerosi turisti, astfel ca cei care isi petrec mai multe zile in Vourvourou pot alege sa mearga si in una dintre acestea. Le vom enumera mai jos pe cele care se afla la o distanta mai mica de 50 de kilometri, cu aproximatie.

Neos Marmaras si Nikiti sunt doua statiuni aflate pe celalalt mal (vestic) al bratului Sithonia. Nikiti se afla chiar la intrarea pe brat si se poate vizita chiar inainte de a ajunge in Vourvourou. Tot la intrare in Sithonia se afla statiunea Agios Nikolaus. Sarti, Sykia, Kalamitsi, Port Koufo si Toroni sunt alte localitati importante din apropiere. Majoritatea dintre acestea au plaje.

Cele mai importante plaje din apropiere de Vourvourou

Spre deosebire de alte statiuni din Halkidiki cu iesire la mare, turistii care vin in Vourvourou nu aleg doar sa stea la plaja sau sa isi petreaca timpul la terase. Foarte multi dintre acestia aleg sa inchirieze barci pentru a se plimba in largul apelor limpezi. Cu toate acestea, plajele reprezinta un punct de atractie important si aici.

Plaja din sat poarta numele localitatii si este una dintre cele mai cautate din zona. Este o fasie de nisip de-a lungul golfului, cu numeroase centre de inchiriere a barcilor si a echipamentelor necesare sporturilor nautice. Este preferata de familii, deoarece apa este limpede si, in general, nu este foarte agitata. In apropiere, chiar la capatul estic al satului, se afla plaja Karidi, care nu se deoasebeste foarte mult de prima.

 

Alte plaje din zona sunt Livari, Petras, La Cara, Bara si Fava. Prima se afla chiar in extremitatea sudica a satului, iar Bara si La Cara sunt doua plaje care se gasesc la doar cinci, respectiv opt kilometri de Vourvourou.

Harta Vourvourou


Booking.com

Harta Vourvourou Google

2 Replies to “Vourvourou Sithonia – cazare si plaje pe malul opus Muntelui Athos”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.