Kavala Grecia – plaje, cazare si obiective de vizitat

Kavala este o statiune greaca de pe malul Marii Egee, aflata relativ aproape de insula Thassos insa nefiind cel mai apropiat port de ea.Booking.com

Spre exemplu, Keramoti se afla la o distanta de cel putin trei ori mai mica fata de Thassos. Este insa foarte aproape de Romania, avand in vedere ca exista orase romanesti aflate la mai putin de 600 de kilometri. Daca ar fi sa numim un oras grecesc mare, din apropierea Kavalei, acesta ar fi Salonic, aflat insa la aproximativ 150 de kilometri distanta.

Posibilitatile de cazare in Kavala sunt multiple, multe dintre ele fiind vizibile pe internet si cu posibilitate de rezervare online imediata. Online sunt prezente in jur de 90 de unitati de cazare, cu preturi incepand de la 200 de lei / noapte / camera dubla si mergand pana la 1200 de lei / noapte (pret de sezon pentru hotelul de 5 stele „Imaret”).

In cazul in care alegeti sa veniti cu masina nu trebuie sa treceti prin Salonic pentru ca acesta se afla mai la vest si veti face kilometri suplimentari. Este indicat sa intrati in Grecia prin Vama Makaza, mai ales pentru cei care pleaca din Bucuresti.

Xanthi sau Drama sunt cele doua orase pe care ar trebui sa le urmariti imediat ce intrati cu masina in Grecia, in functie de ce punct de frontiera ati ales. Daca veniti cu avionul statiunea are un aeroport la aproximativ 20 de kilometri, iar daca nu gasiti zbor direct puteti cauta spre aeroporturile din Salonic sau Thassos.

Obiective turistice de vizitat in Kavala

Nu trebuie uitat faptul ca inainte de toate vorbim de un oras istoric, care a purtat mai multe denumiri, iar una dintre acestea este Neapolis. Ca atare istoria nu poate fi ignorata mai ales ca ea poate fi vazuta din orice zona a orasului pentru ca celebrul sau castel bizantin se afla pe colina din mijloc unde se afla si Orasul Vechi. Acesta este unul dintre primele obiective care trebuie bifate aici. Daca ajungeti la portile lui nu uitati sa luati o pauza de cateva minute pentru a admira de la inaltime orasul si marea.

Portul este un alt obiectiv important. Nu este foarte mare insa in jurul lui exista numeroase alte obiective care pot fi vizitate. Exista o taverna mereu plina in care se poate sta la masa si se pot admira imprejurimile. De asemenea, Piata Eleftorios este foarte cunoscuta printre turisti.

Imaretul este o alta constructie simbol a orasului, alaturi de castel. In ea a locuit candva cel care este considerat intemeietorul Egiptului modern, Mehmet Ali. In prezent este un hotel de lux, care beneficiaza de o priveliste aparte, de la inaltime, a intregului port. Are 18 cupole si numeroase statuete si coloane din marmura. Tot in apropierea portului se afla si vechiul apeduct Kamares, construit in 1550 de Suliman al II-lea Magnificul, fiind ulterior reparat de Muhamad Ali.

Biserica Agios Nikolaus se afla si ea in apropiere si este renumita datorita unei fresce a Apostolului Pavel despre care se spune ca a pus pentru prima data piciorul in Europa in acest oras. Cei care vor sa viziteze muzeele de aici pot opta intre Muzeul Maritim, Muzeul de Arheologie, Muzeul de Tutun si Muzeul Folcloric.

Cele mai bune plaje din Kavala

Desi este doar un oras relativ mic ca dimensiune (aproximativ 60.000 de locuitori), acesta are cateva plaje interesante dintre care cele mai cunoscute sunt Tosca, Batis, Kalamitsi si Rapsani. Unele dintre ele au primit Steagul Albastru insa nu toate sunt chiar langa statiune. Chiar daca sunt foarte bine amenajate, tentatia de a face plaje in Thassos nu poate fi ignorata, avand in vedere ca insula este foarte aproape.

Cu feribotul din Kavala se poate ajunge intr-o ora, poate o ora si jumatate, iar biletul nu este foarte scump ci incepe de la cinci euro. Exista si feriboturi mai rapide insa pretul biletului creste exponential. Pe Thassos se gasesc plajele Paradise Beach, Alyki, Potos sau Golden Beach. Acestea sunt doar o parte dintre cele mai renumite insa numarul total al plajelor de pe insula trece de 30.

Mai multe infirmatii despre evenimente, cazare, restaurante si alte obiective de interes in Kavala, gasiti pe portalul oficial www.kavala.gov.gr.

Ca o concluzie generala, Kavala este o destinatie placuta si usor accesibila romanilor, atat din punct de vedere financiar cat si geografic. Cazarea este facila, orasul placut si plajele frumoase. Chiar daca veti alege Kavala doar ca escala in drumul spre Thassos, ea va fi o supriza cel putin placuta.

4 thoughts on “Kavala Grecia – plaje, cazare si obiective de vizitat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.