Insula Thassos Grecia – cazare, plaje si obiective de vizitat

Observand peisajele superbe ale insulei Thassos am putea crede ca acest loc traieste doar din turism. Ne inselam amarnic pentru ca aceasta frantura de teritoriu grec este binecuvantata din toate punctele de vedere. Subsolul este bogat in minerale si de aici se obtine cea mai alba marmura din lume. Grecii sunt pe deplin indreptatiti sa o numeasca “insula de smarald”.

Dintre toate insulele grecesti este cea mai apropiata de Romania ceea ce o transforma intr-una dintre cele mai ravnite destinatii externe pentru romani. Este de asemenea cea mai nordica insula din Marea Egee si cea mai apropiata de Grecia Continentala, la o distanta de doar 8 kilometri. Distanta din Bucuresti pana pe insula este de aproximativ 550 de kilometri adica mai putin decat pana in Timisoara.


Din Kavala sau din Keramoti va puteti imbarca pe ferryboat spre insula Thassos Grecia, pana la Skala Prinos, respectiv Limenas (orasul Thassos).

De vizitat in Thassos – obiective turistice pe insula Thassos Grecia

Desi nu este o insula foarte mare Thassos are peste douazeci de localitati interesante din punct de vedere turistic. Daca va hotarati sa veniti cu masina din Romania puteti incepe sa vizitati chiar capitala cu acelasi nume, pentru ca este in nord-estul insulei si tot aici se afla principalul port din care pleaca si feriboturile.
Ajunsi aici puteti vizita Muzeul de Arheologie, situat chiar langa Piata Veche. Desi este un oras plin de istorie, cu numeroase situri arheologice, orasul nu are propria plaja ceea ce il dezavantajeaza oarecum. Sfatul nostru este sa vizitati teatrul Odeon si sanctuarele dedicate zeitei Artemis si lui Zeus iar apoi, daca vreti sa faceti plaja, puteti alege statiunea Makryammos, aflata la putin peste un kilometru pre sud.
La 8 kilometri de capitala puteti vizita satul Panagia construit in jurul bisericii bizantine si unde veti gasi 11 sanctuare. La un sfert de ora de mers pe jos se afla Pestera Dragonului, plina de stalactite si stalagmite impresionante.
Pe insula mai puteti vizita trei muzee folclorice. Unul se gaseste in Limenaria iar celelalte doua in Teologos, respectiv Kallirachi.

Cele mai frumoase plaje din Thassos

Pe insula exista sapte plaje premiate cu “steagul albastru” adica cea mai mare distinctie pe care o poate primi o plaja. Acestea se afla in Golden Beach, Makriamos, Pefkari, Skala Prinos si Limenas. Singura plaja pentru nudisti este Paradise Beach.
Dintre cele enumerate, Makriamos pare a fi cea mai tentanta avand in vedere apropierea de capitala dar si numeroasele sporturi nautice care se practica aici. Are nisipuri auri si este inconjurata de pini. Cu toate acestea cea mai apreciata plaja cu nisip auriu este Golden Beach. Poate cea mai faimoasa plaja de pe insula este Skala Maries
Familistii pot alege plajele Nisteri Beach si Astris. Acestea au ape linistite si nu foarte adanci astfel incat nu reprezinta un pericol pentru copii.
Exista si locuri pentru cei carora le plac plajele “necosmetizate”. Cea mai cunoscuta este Livadi. Aceasta are o plaja salbatica si pietroasa. O alta plaja linistita dar putin mai prietenoasa cu cei care prefera confortul este Skala Kaliracki.
Tsipuro
Dintre toate produsele locale apreciate de turisti merita sa incercati Tsipuro. Este o bautura traditionala cu care localnicii se mandresc si care nu se mai produce in nici o zona din lume. La inceputul lunii noiembrie, dupa ce toate incredientele sunt recoltate, se pun de o parte strugurii si mai multe fructe si seminte aromate, precum anasonul. Din ele va iesi o bautura tare, care daca e consumata cu moderatie nu va induce starea de mahmureala a doua zi.

 

4 Replies to “Insula Thassos Grecia – cazare, plaje si obiective de vizitat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.