Keramoti Grecia – unde te cazezi daca pierzi ferryboat-ul spre Thassos

Keramoti este un oras la Marea Egee si principalul port din care se poate ajunge pe insula Thassos, cea mai apropiata insula greceasca fata de Romania. Pentru a il localiza mai bine vom spune ca este la aproximativ 200 de kilometri de Salonic. Din Romania cea mai simpla modalitate de a ajunge in Keramoti este cu propria masina, avand in vedere ca sunt in jur de 600 de kilometri din Bucuresti. Dupa ce intrati in Grecia trebuie sa urmariti Xanthi pentru ca fiind un oras mai mare va aparea primul pe indicatoare.

Din capitala Romaniei se poate ajunge cu trenul pana in Salonic, fiind o cursa directa saptamanal toata vara aceasta. Din Salonic se poate lua alt tren sau un microbuz. Daca alegeti avionul, aeroportul din Thassos este mult mai aproape decat cel din Salonic, iar din Thassos se poate pleca cel putin de doua ori intr-o ora spre Keramoti.

Ce puteti vedea in Keramoti – obiective de vizitat

Daca ati ajuns prea tarziu pentru ultima cursa ferry spre Thassos (adica foarte tarziu, fiindca ultima cursa pleaca pe la 23:30), sa stiti ca nu e chiar o atat de mare nenorocire, fiindca gasiti cazare decenta din toate punctele de vedere, in Keramoti. Site-urile de rezervari online prezinta in jur de 40 de hoteluri si pensiuni in orasel, care chiar daca nu sunt cele mai luxoase, sunt curate si rezonabile ca pret. Fara indoiala, exista si cateva care ofera si SPA, spre exemplu, dar e destul de ciudat sa te duci la greci si sa cauti sa stai la SPA, cand ai insula Thassos la o aruncatura de privire.

Cu siguranta in Keramoti exista doua lucruri importante de vazut. Unul dintre ele este portul care are vedere spre insula Thassos. Al doilea obiectiv este delta raului Nestos, unde iubitorii turismului neindustrializat vor ramane incantati pentru ca vor vedea o serie de specii de plante sau animale rare. Zona in care se afla delta se numeste Kodja Orman care inseamna Padurea cea Mare si este una dintre cele mai mari regiuni de paduri umede. Inainte de a vizita delta este indicat sa vizitati Muzeul Naturii Nestos aflat la Chrissoupoli, o localitate situata la nord de Keramoti.

Vedere asupra tavernelor din portul Keramoti, noaptea

Portul nu este foarte aproape de plaja insa este unul in care in fiecare ora trec zeci de turisti care vin sau pleaca din Thassos. Cu sigurnata nu gresim cu nimic daca spunem ca unul dintre cele mai importante obiective turistice ale celor care vin in Keramoti este chiar insula Thassos. Practic nu dureaza decat cateva minute pentru a ajunge pe insula si de foarte multe ori turistii se cazeaza in Keramoti pentru ca e mai ieftin insa scopul lor ramane insula si nu Keramoti, despre care nu putem spune absolut deloc ca e o statiune de ignorat. Practic nu prea sunt diferente intre ea si statiunile de pe Thassos.

Unde facem Plaja, in Keramoti

Evident, fiind vorba de un vechi sat pescaresc dezvoltat de-a lungului timpului pentru ca este cea mai apropiata localitate de mult mai celebra insula Thassos, nu putem vorbi de foarte multe plaje. Putem vorbi insa de fasii de nisip langa localitate, usor accesibile si cu nisip fin. Apa este limpede, iar atmosfera este una incantatoare avand in vedere numerosii pini care o inconjoara.

Plaja este lunga de cativa kilometri si lata de aproximativ 50 de metri. Exista nisip atat pe plaja cat si in apa astfel incat senzatia este placuta si atunci cand se paseste in apa. Cel mai important este ca plaja are Steagul Albastru. Amenajarea ei este la superlativ, iar in statiune se poate gasi aproape orice pentru ca dincolo de toate, Keramoti este cumva un nod comercial, legand Europa continentala de insula Thassos. La fiecare jumatate de ora vine sau pleaca un vaporas dinspre sau spre insula.

 

One Reply to “Keramoti Grecia – unde te cazezi daca pierzi ferryboat-ul spre Thassos”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.