Cazare in Fanari, plaje recomandate, obiective turistice si restaurante

Fanari este o statiune din partea de nord a Greciei, undeva pe coasta Marii Egee, la est de Keramoti, cel mai apropiat port de insula Thassos, foarte aproape de Romania. Denumirea asemanatoare celebrului cartier grecesc Fanar, din fostul Constantinopol, dar si pozitionarea intre Xanthi si Komotini i-au adus o notorietate din ce in ce mai mare.

Cazare in Fanari Grecia – oferte si recomandari

Fiind un sat linistit, mai degraba pescaresc decat turistic, Fanari ofera posibilitatea de a rezerva online locuri de cazare in doar 5 hoteluri / pensiuni. Preturile sunt mai mult decat rezonabile si conditiile decente.

Daca veniti din Romania cu masina, dupa ce intrati in Grecia trebuie sa urmariti pentru inceput sa ajungeti in Xanthi, primul oras important spre care trebuie sa va indreptati. Fanari este un oras mai mic si va aparea pe indicatoare abia cand va apropiati de el. Distanta fata de Bucuresti este de aproximativ 500 de kilometri, iar sezonul estival este mai lung cu aproximativ doua luni fata de cel de pe litoralul romanesc.

Ce puteti vedea in Fanari – obiective turistice

Fanari este un mic sat pescaresc astfel incat obiectivele turistice nu sunt atat de multe. Putem spune ca satul in sine este un obiectiv turistic. De asemenea, portul este adesea vizitat de turisti, iar multi aleg sa plece de aici intr-o scurta vizita pe insula Thassos, aflata la cateva mile in sud-vest.

La fel ca in Kavala, oras situat la o distanta egala de Thassos dar in partea de nord-vest, pe o colina din centrul orasului se afla un castel bizantin numai ca de data aceasta nu mai vorbim de unul atat de bine prezervat si parca nici colina nu este chiar atat de impunatoare.

Iubitorii de natura au ce vedea in Fanari. Langa micul sat pescaresc se afla in partea de vest golfuletul Porto Lagos, care gazduieste numeroase pasari viu colorate sau nu, dar si alte vietuitoare. In mijlocul lacului se afla Manastirea Sf. Nikolas. Rezervatii de pasari pot fi vazute si pe lacurile Vistonida sau Xirolimni. Primul lac comunica cu Porto Logos, iar al doilea este foartea apropiat de satul Arogi, aflat la randul lui in apropiere de Fanari.

Cele mai frumoase plaje din Fanari

Fiind provenit dintr-un mic port pescaresc Fanari nu are decat o plaja importanta insa aceasta este premiata cu Steagul Albastru. In apropiere de ea se afla plaja Arogi, de langa satul cu acelasi nume. Cele doua plaje reprezinta o atractie in special pentru localnici dar si pentru turistii romani, bulgari, sarbi sau turci. Plaja din Fanari are o lungime de aproximativ 5 kilometri si este ideala pentru toate varstele, insa de regula este vizitata de familii si oameni in varsta pentru ca este o plaja linistita.

Cele doua plaje sunt cu siguranta cele mai apropiate de Fanari insa daca vreti sa aveti mai multe optiuni atunci in apropiere, adica in regiunea Rodopi, mai exista plajele Mesi, Kryonery-Alkiona, Imeros sau Marmaritsa. Dintre cele patru prima este cea mai apropiata de Fanari. A doua si ultima sunt foarte apropiate de satul Maroneia, iar Imeros este una dintre cele mai bine amenajate plaje din zona.

Aflata la mai putin de 50 de kilometri de Fanari, insula Thassos poate reprezenta si ea o atractie pentru cei care vor altceva de la plaje. Pentru a ajunge pe insula fie se poate lua feribotul direct din Fanari, fie se merge cu masina pana in Keramoti si de acolo se pot lua vaporasele.

2 Replies to “Cazare in Fanari, plaje recomandate, obiective turistice si restaurante”

  1. Good morning!!

    My name is Efthimis Koltsidas and I live in Fanari. I loved your article about our region. I would like to give you some more information about our village in order to update it a little bit. If you want to talk about it please contact me.

    Best regards,

    Efthimis

    1. Thank you very much for your comment. How did you understand the article? Do you speak Romanian?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.