Cazare pe Riviera Olimpului – Paralia Katerini, Methoni, Nei Pori, Olympiaki Akti, Leptokarya si Platamonas

Riviera Olimpului este formata dintr-o serie de statiuni care se intind pe o distanta de aproximativ 60 de kilometri la poalele Muntelui Olimp si care au iesire la Marea Egee. Distanta din Romania cu masina personala este de aproximativ 800 de kilometri. Se poate lua si avionul spre aeroporturile din zona. Cel mai mare aeroport din zona este cel din Salonic insa el nu se afla pe Riviera ci mai trebuie parcursi cativa kilometri suplimentari de acolo pana la destinatie.

Cazare Riviera Olimpului – Paralia Katerini, Methoni, Nei Pori, Olympiaki Akti, Leptokarya si Platamonas

Cazare Paralia Katerini – OFERTE

Cazare Methoni (Riviera Olimpului) – OFERTE

Cazare Nei Pori (Neo Pori sau Neoi Poroi) – OFERTE

Cazare Leptokarya (Riviera Olimpului) – OFERTE

Cazare Platamonas (Riviera Olimpului) – OFERTE

 

Pentru a identifica mai usor Riviera Olimpului trebui spus ca aceasta incepe de la statiunea Methoni din nord pana la statiunea Nei Pori din sud. Paralia Katerini este cea mai importanta si mai populata statiune de pe Riviera. Alte statiuni importante in afara de cele trei sunt Olympiaki Akti, Leptokarya si Platamonas. In randurile de mai jos vom vorbi de toate cele sase statiuni amintite, in ordinea lor, de la nord la sud.

Methoni se afla la doar 50 de kilometri de Salonic. Este o statiune nu foarte frecventata de turistii romani, deoarece nu e este, nici pe departe, cea mai ieftina de pe Riviera Olimpului. In mare parte aici se gasesc mai multe vile de lux si mai putine unitati de cazare pentru turisti. Plaja este extrem de lunga insa foarte ingusta.

Paralia Katerini este situata la aproximativ 80 de kilometri de Salonic si probabil din acest motiv este cea mai dezvoltata statiune de pe Riviera Olimpului. Evident, nu doar acesta ar fi motivul pentru ca statiunea anterioara se afla la o distanta mai mica. Cea mai mare mandrie a statiunii o reprezinta plaja, care a primit Steagul Albastru, lucru care certifica faptul ca e curata, bine amenajata, iar apa este limpede. Paralia inseamna de fapt plaja in limba greaca, iar acest lucru spune tot.

Olympiaki Akti este o statiune mica, cunoscuta si sub denumirea de Olympic Beach. Se afla la doar trei kilometri de Paralia Katerini, iar plaja este premiata cu Steagul Albastru. Ea este principala atractie a statiunii insa atat in stanga cat si in dreapta, la distante foarte mici, se afla statiuni care ofera numeroase alternative care pot transforma vacanta intr-una de vis.

Leptokarya are o plaja cu nisip fin, fara pietre, mai multe situri arheologice importante si o pestera despre care se spune ca acolo s-a nascut mitul lui Orfeu. In mare este o statiune indicata pentru o vacanta in familie, alaturi de cei mici, care se pot distra in siguranta pe plaja si care pot invata putina istorie si o mica parte din mitologia antica greceasca.

Platamonas este o statiune usor atipica fata de celelalte de pe Riviera Olimpului deoarece este ridicata pe orasul antic Herakleion. Plaja este superba insa aici poate fi vazut si altceva cum ar fi Castelul Bizantin. In apropiere se afla si biserica Agia Paraskevi, sapata in stanca, unde se afla moastele unei sfinte considerata protectoarea nevazatorilor.

Nei Pori este o statiune construita recent pentru ca majoritatea constructiilor sunt noi. Este situata intre Marea Egee si Muntele Olimp. Reteaua de drumuri si portul ii permite sa ii conecteze pe turisti cu mai multe destinatii din apropiere. Putem spune ca statiunea este impartita in doua zone care se disting usor. In centru se afla o biserica, iar langa ea se organizeaza saptamanal un targ la care taranii isi desfac marfa. Plaja de aici este ideala pentru o vacanta in familie deoarece apa ajunge cu greu pana la mijloc chiar si dupa ce se inainteaza 30-40 de metri in larg. Are Steagul Albastru si este foarte bine amenajata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.