Parga Grecia – cazare, restaurante, obiective turistice

Parga este un oras grecesc ce are iesire la Marea Ionica si se afla intre orasele Preveza si Igoumenitsa. Este de asemenea una dintre cele mai frumoase destinatii din regiunea Epirus.

Cum ajung in Parga?

Daca vreti sa veniti cu avionul va trebui sa va luati un bilet pentru a ajunge in aeroportul din Preveza, situat la aproximativ 70 de kilometri de Parga. Distanta rutiera dintre Bucuresti si acest oras grecesc este de aproape 1.000 de kilometri. Pentru cei din vestul Romaniei, drumul este mai scurt prin Serbia decat prin Bulgaria.

Ce se poate vedea in Parga (obiective turistice de vizitat)

Parga le ofera turistilor atat peisaje incantatoare cat si obiective turistice incarcate de istorie. Pe langa plaje e recomandat sa se mearaga de-a lungul raului Acheron. Desigur, pentru asta trebuie sa se mearga in apropierea orasului insa efortul nu ramane nerasplatit.

In oras se poate vizita Castelul Venetian, asezat pe un deal, langa malul apei. Acesta a fost construit in secolul XIX de localnici, insa a fost distrus in repetate randuri de cei care au invadat insula. Doua secole mai tarziu venetienii l-au reabilitat si i-au schimbat oarecum stilul arhitectural. Acesta a fost distrus partial de turci mai tarziu, iar venetienii l-au reparat din nou prin secolul XVI. O alta constructie de acest gen este Castelul Anthousa, acesta fiind construit in urma cu doua secole.

Orasul grecesc are doua muzee mai importante. Unul este o veche fabrica de ulei de masline, iar al doilea este Muzeul Ecleziastic, situat langa biserica Agioi Apostoli, din centrul urbei. Un alt lacas de cult din Parga este Manastirea Panagia Vlacherna, aflata langa plaja Valtos. A fost construita in secolul XVIII si are o inaltime de 15 metri.

Cele mai frumoase plaje de langa Parga

Fiind un oras si nu o insula, Parga are o singura plaja la periferia acestuia. Ea se afla chiar langa port, are nisip, e foarte bine amenajata si ideala pentru a ne petrece vacanta in familie. Cu toate acestea, din oras se poate ajunge usor pe mai multe plaje frumoase, aflate la mai putin de zece kilometri distanta. Acestea sunt, in ordinea apropierii Piso Krioneri, Valtos, Lichnos, Agios Sostis si Agios Ioannis. Intre acestea exista, insa, diferente destul de mari; spre exemplu nu toate au nisip.

Piso Krioneri se afla la doar un kilometru distanta insa nu se distinge de plaja din Parga decat prin faptul ca are un deal cu multa verdeata in spate. Valtos se afla la doi kilometri distanta si are pietris insa este foarte bine amenajata. Aici se practica multe sporturi acvatice. Aceste caracteristici le are si plaja Lickhos, care se afla la trei kilometri distanta de oras. In stanga si in dreapta ei se afla doua dealuri pline de verdeata, de unde se pot obtine fotografii superbe. Atat Valtos cat si Lichnos nu au ape foarte adanci in apropiere de mal. Sub apa se afla in mare parte stanci, astfel incat aceasta este limpede aproape tot timpul.


Agios Sostis si Agios Ioannis se afla la o distanta de patru, respectiv zece kilometri de Petra. Ambele au pietris, sunt izolate si salbatice. Nu sunt neaparat cunoscute pentru nudism insa sunt ideale pentru acest lucru deoarece nu sunt foarte frecventate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.