Paxos si Antipaxos – unde ne cazam, plaje si locuri de vizitat

Paxos si Antipaxos sunt doua insule grecesti din Marea Ionica, aflate aproape de granita Greciei cu Albania. Daca venim din centrul sau estul Romaniei traseul este foarte simplu pentru ca trebuie sa trecem prin Bulgaria. Acelasi lucru putem sa il facem si daca venim din vestul Romaniei, insa traseul este mai scurt daca ocolim Bulgaria si trecem prin Serbia si apoi prin Albania sau Macedonia, inainte de a intra in Grecia.

 

Variante de cazare in Paxos si Antipaxos

In sezon, o camera dubla pleaca de la aproximativ 300 de lei / noapte, putand ajunge pana la 800 de lei / noapte, in hotelurile mai scumpe. In insula Paxi gasiti peste 100 de variante de cazare (hoteluri si pensiuni).

Pentru a localiza mai bine cele doua insule astfel incat sa gasim cea mai avantajoasa modalitate de a ajunge aici, cele doua insule sunt la maxim 20 de kilometri distanta de Corfu si Parga. Paxos mai este cunoscuta si sub denumirea Paxi ori Paxoi. De asemenea Antipaxos mai este cunoscuta si ca Antipaxi.

Ce putem vedea in Paxos si Antipaxos (obiective turistice si locuri de vizitat)

Antipaxos este cea mai mica insula ionica si se afla la aproximativ trei kilometri in sudul insulei Paxos. Avand doar cinci kilometri patrati si maxim 50 de locuitori permanenti nu putem spune ca putem gasi foarte multe obiective turistice. Insula in sine este un obiectiv pentru cei care vin in Corfu, Paxos ori Parga. Este verde si apele sunt limpezi. Aici exista si un mic port numit Agrapidia.

Paxos este o insula mult mai mare, avand peste 30.000 de kilometri patrati. In capitala Gaios se afla o mica insulita pe care se gaseste o bisericuta si un castel venetian din secolul XV. Acesta a fost construit in 1453. Tot in Gaios se mai gaseste biserica Agioi Apostoli si Muzeul Folcloric, asezat langa o plaja si deschis publicului in 1996. Este gazduit insa de o constructie de dateaza de acum un secol.

In apropiere de Gaios se afla un alt sat pitoresc numit Logos. Nu are prea multe obiective turistice in afara de micutul port, plajele minunate, traditiile localnicilor si cele cateva festivaluri anuale foarte cunoscute in zona. Spre sfarsitul lui august pana prin septembrie aici are loc un festival international de muzica clasica. Experienta ascultarii muzicii live pe plaja este unica. In mai se mai tine aici un alt festival de muzica, insa de data aceasta este vorba despre jazz.
Lakka completeaza seria celor mai importante localitati de pe Paxos. Aceasta asezare mica se remarca prin multele cladiri in stil venetian. Nu e neaparat un stil venetian pur ci e combinat cu stilul traditional grecesc la care se adauga cladirile moderne, pline de culoare.

Cele mai frumoase plaje din Paxos si Antipaxos

Antipaxos nu are o plaja in adevaratul sens al cuvantului ci cei cinci kilometri patrati de pamant sunt incojurati de bucati de nisip pe care se poate sta la soare. Paxos are multe plaje insa majoritatea au pietris. Cele mai apreciate sunt Mesovrika si Voutumi insa sunt neamenajate. Una dintre cele mai cunoscute plaje amenajate este Monodendri. Nu ar trebui sa aveti insa asteptarile de pe Corfu, insula aflata in apropiere. E amenajata pur si simplu decent si-atat. O plaja foarte frumoasa, aflata pe Paxi, este Glyfada, acoperita cu pietris destul de fin. Intreaga plaja este flancata de maslini, facand-o dezirabila pentru cateva ore linistite, in miezul arzator al zilelor din sezon.

Daca doriti plaje salbatice, cu pietris si izolate pentru a practica nudismul sau pentru a surprinde anumite imagini puteti opta pentru Pounda, aflata la cinci kilometri de Gaios, pentru Lakkos ori pentru Kipiadi, aflata la o distanta mai mica cu un kilometru fata de cea mai importanta localitate de pe Paxos.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.