Cazare ieftina Grecia 2020

Stavros – cazare in vacanta din nordul peninsulei Halkidiki

0

Stavros este o mica statiune din nordul Peninsulei Halkidiki, undeva la limita cu regiunea greceasca Kavala, in care multi o plaseaza, dealtfel. Pentru turistii romani care vor sa ajunga in Stavros, orasul Kavala, aflat la 88 de kilometri in nord-est, poate fi o destinatie importanta, dar nu se afla in drumul lor direct, asa cum se intampla la cei care vor sa ajunga pe insula Thassos.

Mult mai important este orasul Salonic, aflat la o distanta mai mica cu cativa kilometri, care are unul dintre cele mai importante aeroporturi din Grecia. Ca atare, pentru turistii care vor sa vina cu avionul, Salonic e cea mai buna alternativa. Cei care vor sa vina cu masina personala sau cu autocarul nu trebuie sa treaca prin nici unul dintre cele doua orase. Cel mai scurt drum cu masina din Romania este ca din Bulgaria sa se mearga spre orasul grecesc Serres si apoi sa se mearga in continuare spre sud, cu mentiunea ca drumurile pot fi dificile. Poate ca ocolirea prin Salonic e mai indicata.

Ce se poate vedea in Stavros si in imprejurimi – obiective turistice

Stavros este o statiune mica si cocheta astfel ca nu are muzee si alte obiective turistice similare foarte importante. Este un obiectiv turistic in sine. Turistii care vin aici au insa ocazia sa gaseasca multe locatii in care sa se poata relaxa. Luna Park este una dintre acestea si se afla la doar cateva minute de Golful Strymonikos.

Pe traseul pana in Stavros pot fi vazute insa numeroase obiective turistice, in functie de traseul urmat. Cele mai multe dintre acestea se gasesc in Salonic, cel mai mare oras din nordul Greciei. Bineinteles, alte obiective turistice importante se pot gasi in Serres ori Kavala. Imediat ce se intra in Grecia, din Bulgaria, se poate vizita Parcul Ethniko, ce se intinde pe o suprafata imensa.

Ajunsi in Stavros, turistii isi pot continua traseul spre bratul estic al Peninsulei Halkidiki, pentru a ajunge pe Muntele Athos, unul dintre cele mai frecventate locuri de crestinii ortodocsi. Evident, pe acest brat exista si multe statiuni cu iesire la mare, care beneficiaza de plaje foarte bune.

Unde se poate face plaja in zona – cele mai frumoase plaje din Stavros

Stavros este o statiune care s-a dezvoltat in principal datorita iesirii la mare, ca atare exista numeroase plaje langa aceasta. Evident, in dezvoltarea ei a contat si faptul ca se afla in drum spre Athos, insa nu atat de mult pentru ca nu se afla in drumul turistilor care vin cu avionul. Plaja din Stavros nu este insa singura din zona.

Mergand spre nord-est, turistii pot vizita si alte plaje precum cele din Paralia Vrasna, Nea Vrasna, Asprovalta, Serraiki Akti sau chiar Kavala. In partea opusa pot fi intalnite plajele Beles, Splats, Olympiada etc. Evident, plajele din Salonic nu pot fi omise, chiar daca se afla la aproape 80 de kilometri distanta. Se pot afla in drum si pentru multi turisti reprezinta o optiune importanta, deoarece inainte sau dupa mersul la plaja pot vizita si cele mai importante obiective din acest important oras al Greciei, in special muzeele.

Share.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cazare Ieftina Grecia