Neos Marmaras – cazare, plaje si locuri de vizitat

Neos Marmaras este una dintre cele mai importante statiuni de pe bratul central al Peninsulei Halkidiki. Din Romania se poate ajunge cu masina personala, cu autocarul, cu avionul sau cu trenul. Orasul Salonic, aflat aproape 120 de kilometri distanta, este principalul punct de legatura deoarece dispune de unul dintre cele mai mari aeroporturi din Grecia, iar in timpul verii exista legaturi directe cu trenul din Bucuresti.

Pe cale rutiera nu este nevoie sa se treaca prin Salonic. Punctul principal de intrare pe bratul Sithonia, pe care se afla Neos Marmaras, este statiunea Nikiti. De aici pana in Neo Marmaras mai sunt aproximativ 20 de kilometri.

Obiective turistice si locuri de vizitat in Neos Marmaras si imprejurimi

Statiunea, in ansamblul ei, este una micuta astfel incat nu are foarte multe obiective turistice in afara de plaja si cele cateva locuri in care turistii se pot relaxa. Inainte de ajunge aici, vizitatorii pot vedea ruinele unei manastiri din secolul XIX. E vorba de Manastirea Tripotamos, aflata in satul cu acelasi nume, vecin cu Neo Marmaras.

Intre cele doua statiuni, dar fara iesire la mare, se afla Parthenonas, un sat aflat la o altitudine de 350 de metri, cu numeroase case in stil grecesc, vechi. Aici exista si un mic muzeu folcloric, ce are haine traditionale, ustensile si cateva fotografii ce dateaza de la inceputul secolului XX. La est de sat, pana spre malul estic al bratului Sithonia, se gaseste o zona cu vegetatie bogata si peisaje superbe. La capatul ei se gaseste plaja Orange.

Cu cativa kilometri inainte de intrarea pe bratul Sithonia, dinspre Salonic, se poate vizita pestera Petralona si muzeul dedicat acesteia, care se afla langa ea. Biletul achizitionat este valabil pentru ambele obiective si nu costa foarte mult. Este comparabil cu un bilet la muzeele din Bucuresti. Daca tot se trece prin Salonic, nu trebuie ignorate obiectivele turistice de aici precum Muzeul Bizantin, Muzeul de Etnologie si Folclor, Muzeul de Arheologie etc.

Unde se poate face plaja in Neos Marmaras si in apropiere

Principala plaja din Neos Marmaras este Paradisos. Nu este o plaja foarte mare si nu are nisip. Este usor stancoasa si are pietris, insa acest lucru face ca apa sa fie limpede si uneori foarte linistita. Faptul ca nu este adanca o face sa fie ideala pentru vacantele in familie. In zona exista insa si alte plaje importante, la distante de doar cativa kilometri.

Koutsoupia este o plaja care seamana cu cea din Porto Carras. Este la fel de stancoasa si apa este la fel de limpede. Se afla la doar cativa kilometri la sud de Neos Marmaras. Cei care vor o plaja cu nisip pot merge mai la sud, acolo unde se gaseste plaja Likithos.

Plaje frumoase au si celelalte statiuni de pe bratul Sithonia. Putem aminti aici statiunile Nikiti, Metamorfosi, Elia Nikitis, Toroni, Kalamitsi, Paralia Sikias, Sarti, Vourvourou sau Ormous. Turistii care ajung in Neos Marmaras prin Salonic pot vizita si plaja acestui oras. Pot vizita de asemenea plajele de pe bratul Kassandra, cel mai vestic dintre cele trei brate ale Peninsulei Halkidiki.

One Reply to “Neos Marmaras – cazare, plaje si locuri de vizitat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.