Metamorfosi – cazare, cele mai bune plaje, locuri de vizitat

Metamorfosi este un mic sat-statiune pitoresc, asezat la intrarea in Sithonia, bratul mijlociu al peninsulei Halkidiki. Locuitorii nu depasesc cinci sute, ca numar, majoritatea fiind implicati in industria turismului.

Cazare in Metamorfosi

Avand in vedere dimensiunile reduse ale statiunii (asezarii), hotelurile sunt destul de multe si acopera o marja larga in privinta preturilor, dar si a confortului oferit. Booking ofera ~25 optiuni de cazare, in realitate ele fiind cel putin duble ca numar.

Cum ajungem in Metamorfosi

Distanta pana in Salonic, principalul oras si aeroport din zona, este de aproximativ 100 de kilometri. Este una dintre destinatiile foarte accesibile pentru turistii romani, in special vara, cand cresc numarul curselor aeriene spre Grecia. In sezonul estival, CFR Calatori obisnuieste sa lege Bucurestiul de Salonic, printr-o cursa directa.

Metamorfosis se afla foarte aproape de Nikiti (la numai 7km) si la aproximativ 30 km distanta de Poligiros (centrul administrativ al peninsulei Halkidiki.

Cu masina persoanala sau cu autocarul, in functie de locul de plecare din Romania, distanta pana in statiune poate fi mai mica de 600 de kilometri. Spre exemplu, din Calafat pana in Salonic sunt aproape 500 de kilometri. La aceasta distanta se mai adauga cei aproximativ 100 de kilometri dintre Salonic si Metamorfosi. Acesta este drumul cel mai folosit dar nu si cel mai scurt. Venind din Romania se poate evita orasul Salonic, care se afla putin mai vest decat cea mai scurta ruta posibila.

Ce se poate vedea in apropiere de Metamorfosi

Inainte de a ajunge in Metamorfosi dar si odata ce ajung in statiune, turistii se pot delecta cu peisajele superbe. Cei care vin dinspre Salonic trebuie sa se opreasca in Petralona pentru a vedea minunata pestera de aici si muzeul care ii este dedicat. Petralona este mai apropiata de bratul Kassandra decat de Sithonia insa in cele din urma ar trebui vizitata de toti cei care trec prin Halkidiki.

In Metamorfosi, turistii pot vizita biserica satului si manastirea Agios Ioannis Prodomos. Satul are o populatie in jur de 1.000 de locuitori astfel incat obiectivele turistice din localitate nu sunt foarte multe. In apropiere se gasesc ruinele orasului Olynthos, astfel ca turistii isi pot alcatui un intinerariu mai bogat daca doresc, pe care il pot completa cu alte obiective din zona.

Ormylia si Polygiros sunt localitatile cele mai cunoscute de langa Metamorfosi. Acestea pot fi vizitate, impreuna cu statiunile din Sithonia, precum Nikiti. De aici se poate pleca in excursii pe Muntele Athos sau pe bratul Kassandra. Din statiunile apropiate se organizeaza periodic excursii pe apa spre insulitele din golf, iar experienta este cel putin la fel de placuta precum cea a unei excursii pe uscat, in jurul celor trei brate ale peninsulei Halkidiki.

Cele mai importante plaje de langa Metamorfosi

Plaja din Metamorfosi poarta denumirea Makrya Lagada, dar este cunoscuta si dupa numele statiunii. Este premiata cu Steagul Albastru si are o lungime de peste 120 de metri, insa putem spune ca lungimea este irelevanta. Unii ar spune ca aceasta face parte dintr-o plaja mai mare care se intinde pe o lungime de peste 30 de kilometri, in nordul Golfului Toroneos, de la Nikiti (in sud-est) pana in Gerakini (in nord-vest).

Pe toata aceasta distanta vom gasi foarte putine zone care sa nu aiba plaja. In ordine, de la est la vest, pe aceasta portiune dintre bratele Sithonia si Kassandra, avem statiunile Nikiti, Metamorfosi, Paralia Vatopediou, Psakoudia si Gerakini, fiecare cu plaje cat mai atragatoare. Plajele din zona pun la dispozitia turistilor o serie de activitati cat mai diverse, de la scufundari pana la plimbari cu barca.

Website-ul oficial este https://www.metamorfossi.gr/, aflat intr-o versiune Beta, care prezinta aceleasi informatii (in greaca) si cand accesezi versiunea in engleza.

One Reply to “Metamorfosi – cazare, cele mai bune plaje, locuri de vizitat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.