Sithonia Halkidiki – plaje frumoase si cazare ieftina

Sithonia este un brat al peninsulei grecesti Halkidiki si una dintre cele mai apropiate destinatii turistice de Romania. In vecinatate, pe bratul alaturat, se afla Muntele Athos. Un alt brat al peninsulei Halkidiki este Kassandra. Bratul Sithonia este renumit pentru frumusetea plajelor sale dar si pentru numeroasele sporturi nautice care se pot practica aici.

Cel mai mare oras din apropiere este Salonic. Acesta are aeroport propriu, iar pana in Sithonia sunt aproximativ 100 de kilometri. Pe brat se poate ajunge si cu masina personala. Distanta din Bucuresti pana pe brat este de aproximativ 700 de kilometri. Daca vreti sa ajungeti cu trenul trebuie mentionat faptul ca in perioada 2 iunie – 2 octombrie CFR va introduce curse saptamanale directe intre Bucuresti si Salonic, iar pretul unui bilet este intre 45 si 64 de euro, in functie de confortul dorit.

Obiective turistice si cazare in Sithonia Halkidiki

Zona Carras, cunoscuta si sub denumirea Limanakia, este impanzita de porturi micute care ofera o priveliste uimitoare ce este imortalizata de toti turistii care trec pe aici. Are in total 25 de golfulete, fiecare cu propriul farmec. Accesul la plajele micute este restrictionat pentru cei care nu sunt cazati aici. Vestea buna este ca hotelurile si pensiunile ofera optiuni de cazare mai mult decat accesibila.

 

Ruinele castelului Toroni reprezinta principalul sit arheologic din Sithonia. Alte ruine se pot vedea in Nikiti, acolo unde poate fi vizitata basilica crestina Sofronios. Ajunsi aici nu trebuie sa ratati orasul vechi. Un alt obiectiv turistic important este Parthenonas, un sat extrem de pitoresc din centrul Sithoniei. Acesta are muzeu propriu.

Cele mai frumoase plaje din Sithonia

Numarul plajelor din Sithonia este foarte mare daca le luam in calcul si pe cele neamenajate. Pentru eventualitatea in care vreti sa vedeti mai multe dintre ele vom incerca sa le enumeram in functie de zone. Cu toate acestea e posibil sa le vedeti pe toate in decurs de o zi pentru ca bratul nu este foarte mare.

In partea de est, cea mai apropiata de Romania, se gasesc plajele Armenistis, Platanitis, Orange Beach, Vourvouru si Kampos, care este o plaja mai retrasa, de aproximativ un kilometru, foarte aproape de Muntele Athos. Armenistis este una dintre cele mai faimoase plaje de pe peninsula Halkidiki, nu doar de pe bratul Sithonia. Este foarte bine amenajata si atrage atat iubitorii de sporturi nautice cat si pe cei care vor sa se distreze intr-un alt mod ori sa se relaxeze.


In partea de vest gasim plajele Pardise Beach, la un kilometru de statiunea Neo Marmara, Kastri, Agios Ioannis si Logomandra. Kastri este una dintre primele plaje care ii intampina pe turisti cand ajung in Sithonia din Europa continentala. De pe ea se poate vedea uneori Muntele Olimp si este in general o plaja vizitata de cupluri si familii. Agios Ioannis este o plaja amenajata insa nu este chiar atat de vizitata de turisti precum celelalte plaje astfel incat poate fi folosita pe post de refugiu. Logomandra este in schimb o plaja premiata cu Steagul Albastru si nu trebuie ratata indiferent ca e aglomerata sau nu.

In partea de sud a Sithoniei gasim plajele Tristinika, Kalamitsi, Kryaritsi si Paralia Sykia. Kalamitsi este o plaja de doar 500 de metri insa este renumita pentru scufundari dar si pentru nudism, in partea nordica a sa.