Hanioti – cazare si plaje intr-o populara statiune din Kassandra Halkidiki

Hanioti este una dintre cele mai populare statiuni din Kassandra, bratul vestic al Peninsulei Halkidiki din nordul Greciei. Se afla pozitionata intre statiunile Polichrono si Pefkohori, iar in unele ghiduri turistice si hoteliere, se poate gasi sub denumirea Chaniotis.


Booking.com

Cazare in Hanioti (Chaniotis) – hoteluri si pensiuni recomandate

Fotografie intrare Hotel Tropical Hanioti

Marea se afla in partea de nord-est astfel ca se poate vedea Sithonia, bratul central al peninsulei, incurcand oarecum planurile celor care vor sa vada cum “rasare soarele din apa”, in anumite perioade ale anului.
In aceasta statiune turistii pot veni atat cu masina personala sau autocarul cat si cu avionul sau trenul. Cei care aleg sa vina cu ultimele doua mijloace de transport in comun trebuie sa treaca prin Salonic, cel mai mare oras din zona, aflat la o distanta de aproximativ 90 de kilometri. Din oras pana in statiune exista numeroase curse regulate cu autocarele sau microbuzele. Pe o mare parte din aceasta distanta exista o autostrada recent construita, ca atare drumul poate fi parcurs in mai putin de o ora.

Ce se poate vedea in Hanioti si in imprejurimi

Hanioti nu dispune de foarte multe obiective turistice importante astfel ca cei care vor sa vada si altceva decat plaja, cluburile sau terasele, vor trebui fie sa se multumeasca cu bisericuta de aici, cu parcurile cochete sau stradutele, fie le pot completa pe acestea cu obiectivele turistice din zona.

In Salonic se afla cele mai multe obiective turistice ce pot fi vazute de cei care sosesc in Hanioti cu avionul sau trenul deoarece orasul amintit este cea mai buna sau chiar singura legatura de acest gen cu statiunea, adica pe cale ferata sau pe cale aeriana. Dintre aceste obiective putem aminti Biserica Profetului Ilie, Moscheea Hamza-Bey, Muzeul de Fotografie, Muzeul Culturii Bizantine, Muzeul de Arheologie.

Plecand din Salonic spre Hanioti se poate vizita pestera Petralona si muzeul dedicat acesteia. Autostrada care duce spre centrul bratului Kassandra trece pe langa multe statiuni cu iesire la mare care pot fi vizitate. Printre acestea se numara Nea Moudania si Nea Poteidaia, care are plaja atat la vest cat si la est.

Unde se poate face plaja in Hanioti si in imprejurimi

Plaja din Hanioti nu este foarte lata insa acest lucru o face si mai atragatoare datorita faptului ca toti turistii stau la doar cativa metri de o padure de conifere, cu multi pini care fac umbra. Intre plaja si vegetatie exista o alee pe care turistii se pot plimba. Dupa amiaza, spre seara, majoritatea vizitatorilor nu au nevoie de umbrele pentru ca pot sta pe nisip la umbra copacilor.

Nisipul nu este cel mai fin din Grecia, avand si pietricele, insa e suficient de bun chiar si pentru turistii cei mai comozi. Apa este limpede si nu foarte adanca pana la cativa metri de plaja. Pe scurt, vorbim de o plaja ideala pentru cei care vor o vacanta in familie. Este foarte bine amenajata si destul de sigura.

Plajele din apropiere de Hanioti nu sunt nici ele de ignorat. Putem aminti aici plajele Palouri, Pefkochori sau Skala Fourkas. Prima este plasata intr-un golf de dimensiuni mai mici astfel ca valurile nu sunt de regula foarte mari.

2 Replies to “Hanioti – cazare si plaje intr-o populara statiune din Kassandra Halkidiki”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.