Pefkohori – unde ne cazam, unde facem plaja?

Pefkohori este o micuta localitate aflata la mai putin de 100 de kilometri de Salonic. Este foarte apropiata de Romania si in traducere inseamna “satul de pini”. Numele vine de la numerosii pini din apropiere. Are iesire la mare, iar pentru turisti reprezinta o oaza de relaxare doarece vegetatia abundenta se intrepatrunde cu apa extrem de limpede.

Fiind situata pe bratul sudic al peninsulei Halkidiki, Pefkohori beneficiaza din plin de dezvoltarea turistica din zona. Nu beneficiaza de muzee dar are suficiente lucruri de oferit pentru o vacanta de vis. Multi dintre turistii care ajung aici prefera plimbarile si activitatile de pe plaja sau din jurul plajelor.

Ce se poate vedea in apropiere de Pefkohori

Pefkohori este o localitate mica si nu are prea multe obiective turistice in interiorul ei, dar turistii pot vedea altele in apropiere. La ele se poate ajunge cu mijloacele de transport in comun. Pe drumul dintre Salonic si Pefkohori se afla pestera Petralona, un obiectiv turistic extrem de important. Aici au fost descoperite numeroase oase de animale, iar in apropiere se afla si un muzeu. Biletul pe care il platesc turistii permite vizitarea ambelor obiective turistice.

In Pefkohori se poate vizita Piata Pefkohorija, care emana spiritul traditional grecesc. Aici exista si un restaurant traditional, iar turistii se pot bucura de dansurile si mancarea traditionala greceasca. Tot din aceasta piata se pot cumpara si obiecte care sa va aduca aminte ca ati fost aici.

Pentru turistii care iubesc viata de noapte, Kallithea reprezinta o solutie. Localitatea este considerata centrul vietii de noapte de pe Kassandra si se afla la mai putin de 20 de kilometri de Pefkohori. Este o statiune superba, care poate fi vizitata si ziua. Hanioti, Afytos si Polihrono sunt alte statiuni frumoase din apropiere.

Cele mai apreciate plaje din Pefkohori

In zona exista numeroase plaje, unele fiind amenajate, iar altele nu. In general, plajele de langa Pefkohori sunt accesibile, putandu-se ajunge, la multe dintre ele, cu autobuzul. Turistii pot face aici o gama larga de activitati, printre care si majoritatea sporturilor acvatice. Patru dintre cele mai apreciate plaje din zona le vom aminti mai jos.
Glarocavos este una dintre cele mai apreciate plaje din zona. Se afla la o distanta relativ mica de Pefkohori, are un nisip aproape de un alb perfect, iar apa este limpede. Plaja este extrem de bine amenajata, iar cei care sunt dornici de aventura pot gasi in apropiere un port parasit, cu vase scufundate, in care pot face fotografii superbe.

Chroussou este considerata cea mai buna plaja din zona desi nu este foarte bine amenajata. Nu veti gasi aici toate facilitatile pe care le gasiti pe o plaje dintr-o insula din Marea Egee insa tot ce gasiti aici e suficient pentru o vacanta de neuitat. Apa e limpede si linistita, astfel incat puteti inota fara griji. Ksenia este o alta plaja minunata, aflata in apropiere de Pefkohori, la doar cativa kilometri. Este suficient de lunga, e nisipoasa, amenajata si se poate ajunge la ea cu autobuzul. Plaja Elefantilor este o plaja cu un aer boem, tropical, foarte bine amenajata, pe care o puteti vizita pe durata intregului sezon estival.

4 Replies to “Pefkohori – unde ne cazam, unde facem plaja?”

    1. Folositi formularul de cautare de la inceputul paginii (Cauta cazare). Va va returna o lista cu optiuni de cazare in Pefkohori, disponibile in perioada aleasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.