Nea Moudania – cazare la intrarea pe bratul Kassandra

Nea Moudania este o statiune greceasca din peninsula Halkidiki, aflata la intrarea pe bratul vestic Kassandra, la putin peste 50 de kilometri de Salonic. Este o localitate mica si relativ noua. Bazele ei au fost puse in perioada interbelica de refugiatii greci din Anatolia care au vrut sa ii dea denumirea dupa orasul lor natal din Turcia, Mudanya.


Booking.com

In general, statiunile de pe cele trei brate ale peninsulei Halkidiki au o populatie redusa, de multe ori sub 1.000 de locuitori. Nea Moudania face oarecum nota discordanta, avand in jur de 10.000 de locuitori, dupa unele statistici. Acest lucru este posibil sa se datoreze si faptului ca este una dintre statiunile cele mai apropiate de Salonic. Trebuie mentionat faptul ca Aeroportul Salonic nu se afla in oras ci la sud de acesta, astfel ca distanta dintre aeroport si statiune este mult mai mica decat cea dintre oras si Nea Moudania. Transportul spre Nea Moudania (ca in toata regunea Halkidiki dealtfel) se poate face cu ajutorul autocarelor KTEL (KTEL CHALKIDIKIS ANONIMI METAFORIKI – TOURIST & TRADE COMPANY).

Ce se poate vedea in apropiere de Nea Moudania

Drumul de la Aeroportul Salonic pana in Nea Moudania este extrem de scurt si trece pe langa Nea Iraklea. Turistii care nu se grabesc sa ajunga la hotel pot sa faca un popas la Petralona, o localitate din nord-vestul statiunii Nea Moudania. Aici se afla poate cel mai important obiectiv turistic creat de natura, pe durata a multor milenii. Este vorba de o pestera cu un peisaj uimitor, descoperita abia in 1959 de un localnic. Langa ea se afla si un muzeu, iar accesul in acestea este foarte ieftin. Trebuie acordata atentie la programul de vizitare.

Turistii care vin in Nea Moudania isi pot rezerva cateva ore pentru a vizita orasul Salonic, care are mult mai multe obiective turistice decat intreaga zona. In plus, cei care vin in vacanta cu copiii pot sa isi petreaca cateva clipe in Waterland, un parc acvatic de distractii.

Una dintre principalele atractii din Nea Moudania este portul, care are atat barci pescaresti, cat si mici vase de croaziera. In apropiere de statiune se poate vizita Parcul Aristotel din Stagira sau turnurile bizantine din Nea Fokea si Ouranoupolis. Putin mai la sud de Nea Moudania se afla statiunea Nea Potidea, in care poate fi vazut Canalul Potidea, dar si Castelul Potidea, un obiectiv turistic recomandat de majoritatea agentiilor de turism care ofera servicii in zona.

Cele mai importante plaje de langa Nea Moudania

Dionisiou este o plaja micuta dar foarte atractiva. Are nisip, este foarte linistita si are o promenada incantatoare, cu copaci, flori si banci, pe care turistii se pot aseza pentru a privi in largul marii. Plaja Nea Moudania este insa mai mare, are nisip fin si se pot face mai multe activitati. Este amenajata pentru sporturile pe plaja si foarte des aici se practica sporturile nautice.

Turistii pot gasi o serie de plaje interesante in statiunile din preajma. Logomandra este o plaja premiata cu Steagul Albastru, este lunga si lata, are nisip fin, iar amenajarea ei este una la standarde ridicate. Agios Ioannis este o plaja la fel de frumoasa si e indicata pentru cei care vin in vacanta cu masina persoanala deoarece are parcare. Plaja se afla la aproximativ cinci kilometri de plaja Nikiti.

One thought on “Nea Moudania – cazare la intrarea pe bratul Kassandra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.