Cazare ieftina Grecia 2020

Gerakini (Yerakini) – plaje si cazare la intrarea pe bratele Kassandra si Sithonia

1

Gerakini sau Yerakini este o micuta statiune de la intrarea pe bratele Kassandra si Sithonia, ale peninsulei Halkidiki.

Statiunea se afla la aproximativ 65 de kilometri de Aeroportul International Salonic, ceea ce face din aceasta localitate o statiune foarte accesibila. Din Salonic exista curse regulate cu autobuzul spre statiunile din Halkidiki, inclusiv spre bratul Sithonia.Booking.com

Cazare in Gerakini (Yerakini) – preturi mici si servicii bune

Cazarea in localitate este decenta, insa lipsita de spectaculozitate, datorita specificului locului. Insa nu este mai putin adevarat ca serviciile sunt la fel de amabile si calduroase ca in intreaga Grecie.

Localitatea este extrem de mica si se imparte in mai multe zone. Satenii se ocupa, printre altele, cu pomicultura, cultivand maslini. Acestia isi desfasoara activitatea in partea de nord a localitatii, astfel ca turistii care vin dinspre aeroport pot ramane surprinsi de peisaj sau realizeaza foarte tarziu ca au ajuns unde si-au propus. In partea centrala se afla biserica, sectia de politie si alte institutii, pentru ca in partea de sud se se concentreze aproape toata activitatea turistica.

Nu exista muzee, catedrale sau alte obiective turistice de acest gen, insa zona este bogata in alte lucruri pe care turistii le pot vizita. Nu trebuie ignorata nici experienta pe care turistii o pot avea vorbind cu localnicii.

Ce se poate vedea in apropiere de Gerakini

Probabil, cel mai important obiectiv turistic din Gerakini este biserica Agioi Theodoroi, aflata in mijlocul localitatii. Aceasta nu este foarte mare insa are o arhitectura aparte, care nu ne duce insa cu gandul la un lacas de cult tipic grecesc.

In zona, oamenii se ocupa cu cultivarea maslinilor si cu mineritul. Vechile mori de facut ulei de masiline pot reprezenta un obiectiv turistic, la fel ca si minele dezafectate, care nu se mai afla in exploatare. In apropiere se afla si ruinele anticului oras Olynthos sau ale Castelului Potidea.

Chiar daca bratul Kassandra este mai apropiat de Gerakini decat bratul Athos, turistii care ajung aici pot vizita Muntele Athos insa trebuie stiut ca la manastire nu pot ajunge decat barbatii. Femeile nu au acces aici de secole.

Mult mai aproape, pe drumul dintre Nea Moudania si Gerakini se afla Pestera Petralona, care are si un muzeu ce poate fi vizitat impreuna cu pestera. Peisajul din interiorul ei este uluitor. Se estimeaza ca stalactitele si stalagmitele de aici au o vechime de aproximativ 700.000 de ani.

Cele mai importante plaje din Gerakini

Litoralul cuprins intre Gerakini si Golful Torones este unul superb. Este impartit in trei zone insa per ansamblu, plaja este renumita pentru nisipul alb si apele limpezi. Langa plaja exista un hotel destul de mare astfel incat cei cazati aici isi pot bea cafeaua dimineata, privind spre largul marii. Se pot practica o serie de sporturi acvatice, iar de regula apa nu este foarte agitata, astfel incat plaja este ideala pentru familiile care vin cu cei mici.

In stanga si in dreapta litoralului din Gerakini se afla o serie de alte plaje, mai mult sau mai putin cunoscute. Spre vest se afla statiunea Kalives Poligirou, iar spre sud-est se afla Psakoudia si Paralia Vatopediou, care au de asemenea plaje extrem de frumoase si foarte bine amenajate. Turistii pot alege de asemenea multe alte plaje de pe bratul Sithonia sau de pe celelalte doua brate ale peninsulei Halkidiki, recunoscuta pentru frumustea plajelor.

Share.

Un comentariu

  1. Pingback: Metamorfosi - cazare, cele mai bune plaje, locuri de vizitat - Vacante in Grecia

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cazare Ieftina Grecia