Cazare si plaje in Possidi Halkidiki – locuri de vizitat

Possidi este una dintre cele mai atractive statiuni din peninsula Halkidiki, Grecia. Se afla in partea de sud-vest a bratului Kassandra, la o distanta de aproximativ 100 de kilometri de Aeroportul International Salonic.

Turistii au mai multe variante de a ajunge din Salonic in statiunile din Kassandra, inclusiv in Possidi. Printre aceste alternative se numara inclusiv inchirierea masinilor.

Cazarea in Possidi – hoteluri si pensiuni recomandate

Booking.com ne ofera in jur de 30 de proprietati pentru care putem face rezervare online, prin serviciile oferite de website. Fara indoiala ca, la fata locului, exista cel putin inca pe atatea, dar siguranta rezervarii prin intermediul unui operator, presiunea pe care o pune potentialul review Booking al clientului, poate atarna destul de mult in balanta. In plus, rezervarea directa nu e posibila intotodeauna.

Consulta aici ofertele de cazare in Possidi

Statiunea este apreciata in special pentru plaja si apa limpede si linistita. Am putea spune ca este o statiune in care turistii vin mai degraba sa isi incarce bateriile decat sa se distreze in cluburi sau terase. Nu este o statiune care sa se plieze pe modelul Vama Veche, insa un miniconcert, organizat ad-hoc, cu o chitara, poate fi o forma de divertisment si relaxare, deopotriva.

Turistii care vin aici cu masina personala sau care inchiriaza una, au un mic avantaj pentru ca pot vizita statiunile din zona, care, chiar daca par similare, au de fiecare data cate ceva in plus. De asemenea, se pot inchiria si barci pentru a putea vedea peisajele din Kassandra, de la nivelul marii.

Obiective turistice din apropiere de Possidi

Micuta statiune greceasca ofera foarte putine obiective turistice, daca scoatem din calcul plaja si activitatile din jurul acesteia. Vechiul castel Mendi poate fi vizitat de cei care vin in Possidi. Farul alb este un simbol al satului turistic si poate fi vizitat. Din el se poate observa privelistea oferita de Golful Thermaikos. Daca vremea permite, de aici pot fi vazute si varfurile muntilor Pilio.

Desi nu este o localitate mare, Possidi este o asezare destul de veche, iar urmele lasate din Antichitate pot fi vazute si astazi. Atunci cand a luat nastere aceasta localitate, oamenii credeau in zei, iar denumirea statiunii este legata de zeul Poseidon. Sanctuarul lui Poseidon din apropiere poate constitui un alt obiectiv turistic insa cei care il vor vizita nu trebuie sa aiba asteptari foarte mari.

In apropiere de Possidi exista doua zone apreciate de iubitorii de natura, care nu au insa iesire la mare. In nord se afla Park Kassandreia-Fourka, iar undeva in nord-est se afla Anastasitiko. Alte statiuni importante ce pot fi vizitate in apropiere de Possidi sunt Aploma, Kalandra, Mende, Moles Kalives si Skala Fourkas.

Cele mai frumoase plaje de langa Possidi

Plaja din Possidi este curata si foarte bine amenajata. Este probabil una dintre cele mai cautate din Kassandra. Cu toate acestea este una foarte linistita, chiar daca uneori este foarte aglomerata. Nu este cunoscuta pentru viata de noapte, chiar daca in Possidi exista numeroase baruri, terase sau taverne, chiar langa plaja.

In apropiere de Possidi exista alte statiuni care au propriile plaje. Exista si plaje foarte bune ce se afla intre statiuni. Una dintre cele mai apreciate plaje de langa Possidi este Skala Fourka, care se afla la nord. Putin mai la nord se afla plaja Siviri. La sud se afla plajele Mola Kaliva si Nea Skioni. Pe malul estic al bratului Kassandra se afla mult mai multe plaje renumite decat pe malul vestic, in care se afla Possidi. Putem aminti aici plajele Kriopigi, Kallithea, Polichrono, Hanioti sau Pefkohori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.