Skala Fourkas – cazare ieftina si plaja de calitate

Skala Fourkas este o mica statiune greceasca de pe malul vestic al bratului Kassandra din Peninsula Halkidiki. Are doar aproximativ 200 de locuitori astfel ca in sezonul estival sunt situatii in care numarul turistilor este mult mai mare decat cel al locuitorilor.

Cazare in Skala Fourkas – hoteluri si pensiuni

Avand in vedere faptul ca asezarea traieste din turism, nu trebuie sa ne mire faptul ca unitatile de cazare in Skala Fourkas sunt bine puse la punct, putine dar oarecum suficiente ca numar si rezonabile ca pret. Hotelurile si pensiunile de aici sunt ingrijite, iar proprietarii dau dovada de spiritul negustoresc grecesc.

Majoritatea turistilor care ajung aici trec prin Salonic, principalul oras din nordul Greciei, aflat la aproximativ 100 de kilometri. Aeroportul de aici reprezinta o poarta importanta pentru turistii din intreaga lume. Romanii pot veni si cu masina personala, parcurgand un drum de aproximativ zece ore. Acestia pot sa ajunga in Skala Fourkas fara a trece prin Salonic, alegand traseul care trece prin Kavala.

Ce se poate vedea in Skala Fourka si in imprejurimi

Chiar daca este o statiune mica, aceasta reprezinta o atractie in sine datorita vegetatiei bogate si diverse. In afara de plaja, turistii se pot relaxa pur si simplu mergand prin statiune. Aici exista si doua supermarket-uri, de unde se pot face cumparaturi ieftine. In afara de plaja, cel mai fotografiat loc este o expozitie din piata centrala, in care locul central este detinut de un pistol de artilerie, de origine germana, din Al Doilea Razboi Mondial.

La sud de Skala Fourka se afla statiunea Possidi. Aici se gasesc ramasitele Templului lui Poseidon si un far construit in 1864. In vecinatate se afla si localitatea Kalandra, ridicata pe ruinele vechiului oras Mendi, acolo unde s-a nascut celebrul sculpor antic Peonios, care a sculptat statuia lui Nike din Olympia si alte cateva statui importante. Ramasitele orasului Mendi se gasesc langa plaja. La un kilometru de aceasta localitate se gaseste o biserica din 1619 cu fresce care ilustreaza viata lui Iisus de la nastere pana la rastignire.
Cei care iubesc natura pot vizita langa Skala Fourkas, undeva in partea de nord-est, parcul Kassandreia-Fourka, o oaza de verdeata in care se pot relaxa.

Unde se poate face plaja in Skala Fourkas si in imprejurimi

Turismul din Skala Fourka se bazeaza in primul rand pe plaja localitatii, premiata ani la rand cu Steagul Albastru datorita facilitatilor si calitatii apei. Aproape toate strazile din localitate duc spre plaja, astfel incat aceasta este foarte usor de gasit. In zona centrala, plaja este extrem de bine ingrijita insa turistii care vor sa stea in zone izolate, salbatice, pot merge in lateral, acolo unde pot gasi nisip nu foarte „batatorit”.

Pe plaja, exista terase si taverne in care se poate consuma peste proaspat adus direct din mare de localnici. Pescuitul este una dintre principalele activitati ale localnicilor, pe langa turism. Pentru multi localnici pescuitul si turismul reprezinta singurele surse de venit.
Alte plaje importante in apropiere de Skala Fourkas se pot gasi atat in sud si in nord, cat si est. In nord se gasesc plajele din Siviri si Elani. Mai la nord exista plaja Chelona. La sud de Skala Fourkas se gasesc plajele Possidi si Aploma, iar la est, pe celalalt mal al Kassandrei, exista plajele Kallitheia, Kriopigi si Polychrono. Fiecare dintre acestea au un farmec aparte. Turistii pot alege insa si alte plaje din Kassandra, sau chiar din Sithonia.

2 thoughts on “Skala Fourkas – cazare ieftina si plaja de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.