Siviri – cazare si locuri de vizitat pe bratul Kassandra

Siviri este o statiune greceasca situata intre ale doua statiuni cautate de turisti, Kassandreia si Fourka, pe malul vestic al bratului Kassandra si la cativa kilometri de capatul autostrazii care leaga bratul de orasul Salonic, aflat la mai putin de 100 de kilometri. Distanta dintre Bucuresti si Salonic este de 660 de kilometri. Ca atare turistii din Romania care vor sa vina cu masina personala pana in Siviri trebuie sa parcurca un drum de aproximativ 700-800 de kilometri, adica de aproximativ 9-10 ore.

Se poate alege insa si un traseu prin Kavala, ocolind practic orasul Salonic, insa prin Grecia nu se va mai merge doar pe autostrada. Pana in Salonic, din Romania, se poate ajunge atat cu avionul cat si cu trenul.

Cazare in Siviri Kassandra

Locurile de cazare in Siviri sunt foarte multe, comparativ cu marimea asezarii, numai dintre cele prezente pe cele mai importante platforme de rezervari hoteliere online putand numara in jur de 50 de hoteluri, pensiuni si apartamente de inchiriat in regim hotelier.

Ce se poate vedea in Siviri si in imprejurimi

Siviri este o statiune plasata pe harta turistica in special datorita plajei superbe. Nu vom gasi aici alte obiective turistice importante. In ansamblul ei, Siviri este o statiune in care iti poti petrece timpul liber si sub alte forme decat pe plaja. Are un supermarket, baruri, terase, parculete micute etc.
Este plasata insa intr-o zona in care exista numeroase obiective turistice, care pot fi vizitate. Ramanand pe bratul Kassandra, se poate vizita Parcul Kassandreia-Fourka, de langa Siviri, Sanctuarul lui Poseidon din Possidi, localitate aflata la sud de statiunea Skala Fourkas, ruinele antice din Poligyros, Sanctuarul lui Amon Dias din Kallithea etc.
Iesind de pe brat, spre Salonic se afla pestera Petralona si un muzeu dedicat acesteia. Aceasta este considerata una dintre cele mai vechi pesteri locuite din Europa. Turistii au acces atat la pestera cat si la muzeu, platind un singur bilet, care are un pret modic.

Unde se poate face plaja in Siviri si in imprejurimi

Siviri are o plaja interesanta. Nu este cea mai lata din Kassandra insa se afla aproape de centrul statiunii si langa ea exista numeroase unitati de cazare. Turistii nu sunt nevoiti sa mearga foarte mult din camera de hotel pana la plaja, care are nisip fin si o apa limpede, nu foarte adanca.
In apropiere se afla si alte plaje cautate de turisti. Una dintre acestea este cea din Kallithea, care beneficiaza de un nisip fin si de o vegetatie mediteraneeana. Este suficient de lunga pentru a putea primi toti turistii care ajung aici, chiar si in plin sezon estival.

Alte optiuni interesante sunt plajele Kriopigi, Nea Skioni, Sani si Afytos. Kriopigi se afla la aproximativ 7 kilometri de Kallithea astfel ca pot fi vizitate ambele. Este o plaja foarte bine amenajata, cu baruri, terase si sezlonguri. Nisipul e fin, iar apa e limpede si nu foarte adanca. Nea Skioni a fost premiata ani la randul cu Steagul Albastru datorita nisipului fin si apei limpede. Atunci cand marea e linistita, turistii pot avea impresia ca stau pe malul unui lac. Sani este o plaja cu portiuni in care nisipul e fin si cu portiuni in care acesta este amestecat cu pietricele. Este insa foarte bine amenajata, la fel ca plaja Afythos, care are insa portiuni mai mari in care apa are o adancime foarte mica, fiind ideala pentru familiile care vin in vacanta cu cei mici.

Harta Siviri

One Reply to “Siviri – cazare si locuri de vizitat pe bratul Kassandra”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.