Kriopigi – cazare, restaurante si plaje recomandate

Aflata in partea centrala a tarmului rasaritean al bratului Kassandra, Kriopigi este o statiune greceasca destul de frecventata de turisti datorita faptului ca are o plaja superba dar si pentru ca este destul de accesibila. Autostrada care pleaca din Salonic pana spre centrul bratului Kassandra se opreste la doar cativa kilometri de aceasta.

Cazare Kriopigi – hoteluri si pensiuni ieftine si recomandate

In Kriopigi turismul este infloritor, ca atare unitatile de cazare sunt foarte numeroase, majoritatea avand un raport calitate/pret peste medie, chiar si pentru Grecia. Rezervarile online la hotelurile din Kriopigi sunt facile, de multe ori existand posibilitatea de a plati direct la hotel sau pensiune, fara a avea nevoie de card bancar in momentul rezervarii.

Turistii pot ajunge in Kriopigi atat cu avionul cat si cu trenul. Cei din Romania au optiunea de a ajunge in doar cateva ore si cu masina personala sau cu autocarul. Daca pentru cei din jumatatea vestica a tarii noastre cea mai buna optiune de a ajunge cu masina este sa treaca prin Salonic, pentru ceilalti, exista si variante mai scurte, putand alege sa treaca, spre exemplu, prin Kavala.

Ce se poate vedea in Kriopigi – obiective turistice de vizitat

In functie de traseul ales, cei care sosesc in Kriopigi pe cale rutiera, pot vedea in primul rand obiectivele turistice din Salonic sau pe cele din Kavala. In Salonic pot vedea Turnul Alb, Muzeul Bizantin, Muzeul de Arheologie, Casa memoriala Mustafa Kemal Ataturk, considerat intemeietorul Turciei moderne, Muzeul de Arheologie etc. In Kavala se pot vedea obiective turistice precum Castelul bizantin, portul, vechiul apeduct Kamares etc.

Pornind dinspre Salonic spre Kriopigi se poate vizita pestera Petralona, considerata una dintre cele mai vechi pesteri locuite din Europa. Langa ea se afla si un muzeu care gazduieste o parte dintre lucrurile descoperite in pestera.

Statiunea Kriopigi, desi nu are anvergura celor doua orase, este un obiectiv turistic in sine. Este ridicata pe niste dealuri verzi astfel ca ofera o priveliste uimitoare in jurul ei, in special spre Golful Kassandra. In antichitate, aici se afla orasul Neapolis.

Unde se poate face plaja in Kriopigi si in imprejurimi

Plaja din Kriopigi este una dintre cele mai apreciate de pe bratul Kassandra, fiind premiata cu Steagul Albastru ani la rand. Acest lucru ne spune din start ca are numeroase facilitati pentru turisti. Are sezlonguri, baruri, terase, centre de inchiriat echipamente pentru sporturile acvatice etc. Dincolo de aceste lucruri nu trebuie trecut cu vederea nisipul si apa. In mare parte nisipul este fin. Exista insa si portiuni in care acesta este amestecat cu pietris. Turistii pot alege asadar intre doua tipuri de plaja. Apa este limpede si nu foarte adanca la tarm.

La doar sapte kilometri de Kriopigi se afla plaja Kallithea, una dintre cele mai cunoscute plaje din Kassandra. Este lunga si lata, are nisip fin si numeroase facilitati pentru turisti, de la sezlonguri pana la baruri si terase. Apa este limpede si nu foarte adanca astfel incat poate fi vizitata atat de cupluri cat si de familii pentru ca este sigura si supravegheata de salvamari.
Statiunea Kriopigi beneficiaza din plin de faptul ca se afla in zona centrala a bratului Kassandra. Turistii pot ajunge astfel extrem de repede la alte plaje de pe acest brat precum Nea Skioni, Sani, Afithos, Nea Fokea, Pefkohori sau Hanioti. Plaje interesante se pot gasi si in Sithonia, bratul central al peninsulei Halkidiki, insa o parte dintre acestea au pietris.

2 Replies to “Kriopigi – cazare, restaurante si plaje recomandate”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.