Cele mai frumoase plaje din Grecia

Atunci cand ne dorim o vacanta pe o insula exotica, dar nu avem un buget foarte mare, ne gandim automat la insulele grecesti, la peninsula Halkidiki sau la Antalya. Turcia nu face din UE si exista anumite conditii de indeplinit pentru a trece granita. In Grecia putem ajunge la fel de usor precum la Timisoara sau Cluj, evident ca vom plati mai mult pe drum deoarece distanta e putin mai mare.

Majoritatea celor care aleg insulele grecesti o fac pentru plajele superbe. Nu vin aici neaparat acel gen de turisti care cauta obiectivele istorice. Chiar si in ianuarie, pe insulele grecesti din sudul Marii Egee se poate face plaja, deoarece temperaturile se invart in jurul a 20 de grade Celsius. Lasand la o parte acest aspect, vom incerca sa facem o lista si nu un top cu cateva plaje frumoase si interesante din Grecia.

Plaja Navagio este una dintre cele mai fotografiate plaje grecesti. Din pacate insa, este una dintre cele mai izolate si mai mici plaje din Grecia. Se afla pe insula Zakynthos si se poate ajunge la ea doar pe mare. Apa este foarte limpede, iar plaja este inconjurata de stanci impresionante.

Simos este una dintre cele mai indicate plaje grecesti pentru a petrece o vacanta cu copiii. Este o plaja inedita deoarece nu este decat o fasie de nisip care se intinde intre ape. Ca atare, avem apa atat in spate cat si in fata. Apa este foarte mica si deloc agitata, astfel incat cei mici se pot juca fara probleme. Plaja o gasim pe insula Elafonisos insa nu prea e vizitata de turisti. Majoritatea celor care vin aici sunt localnici.

Elafonisi este o alta plaja inedita si se afla pe insula cu acelasi nume din apropiere de Creta. Pana acum am enumerat doar plaje mai putin aglomerate. Daca va plac cele vizitate de turisti multi, puteti alege plaja Lindos de pe insula Rhodos, sau aproape orice plaja de pe cele mai cunoscute insule grecesti.

Plaja Porto Katsiki, Lefkada

Si in Lefkada gasim o plaja foarte frumoasa, la Porto Katsiki. A fost si ea usor afectata de cutremurul care a “distrus” plaja Egremni, dar foarte putin. Peisajul este extraordinar, apa are reflexe de clestar, iar stancile confera un aer salbatic intregului ansamblu. Pentru a ajunge la plaja trebuie sa coborati in jur de o suta de trepte (pe care trebuie sa le urcati la intoarcere), asa ca, dat fiind ca pe plaja nu exista niciun beach-bar sau taverna, e indicat sa va luati ceva de baut pentru hidratare, inainte de coborare.

Este cel mai bine sa mergeti pe plaja de la Porto Katsiki in perioada primaverii tarzii, fiindca in sezon devine extrem (chiar deranjant) de aglomerata.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.