Pireu Atena – cazare, locuri de vizitat si cum ajung in port

Contrar celor spuse despre Pireu, acesta nu este portul Atenei ci este un oras in sine. Confuzia este facuta datorita faptului ca cele doua orase se afla la o distanta mai mica de 10 kilometri, ceea ce nu reprezinta un lucru neobisnuit, in sine, dar este totusi in masura sa deruteze. Luand in calcul doar numarul persoanelor care trec prin port, putem spune ca Pireu este cel mai mare port din Europa si al treilea din lume.

Chiar daca din punct de vedere administrativ vorbim de doua localitati diferite, in realitate acestea formeaza o asezare compacta si e greu de realizat atunci cand treci dintr-una intr-alta, fara a te uita la indicatoarele rutiere.

Pentru turismul elen, portul Pireu are un rol important pentru ca de aici pleaca zilnic turisti spre toate insulele grecesti, nu numai spre cele aproape de Atena, asa ca, daca sunteti unii dintre cei care se imbarca in port pentru destinatii de vacanta, va recomandam sa va opriti cateva ore si in orasul Pireu, pentru ca exista si aici cateva obiective turistice interesante.

Ce putem vizita in Pireu?

In primul ar trebui sa incepeti cu cartierul Kastella pentru a lua pulsul orasului-port. Acesta este situat pe o colina si din anumite unghiuri puteti obtine o privire panoramica. De asemenea, aceasta este cea mai cocheta si eleganta zona.
Aici poate fi vizitat teatrul in aer liber, numit Veakeio, si poate fi admirata biserica Profitias Ilias. Cei care vor pur si simplu sa se relaxeze mergand la cuparaturi sau petrecand intr-o cafenea sau club pot alege piata Alexandras.
Numarul lacaselor de cult este impresionant chiar daca multe dintre acestea sunt modeste ca dimensiuni. Cele mai cunoscute sunt Biserica Sfintilor Constantin si Elena, Biserica Sfantul Nicolae si Catedrala Ortodoxa Sfanta Treime.
Fiindca vorbim de Grecia si de cel mai mare port grecesc, din Pireu nu puteau lipsi doua muzee importante – Muzeul Maritim Elen si Muzeul de Arheologie. Acestea sunt cele mai mari din oras si au fost infiintate in jurul celul de-Al Doilea Razboi Mondial.
Muzeul Maritim Elen a fost construit in 1955 si are suficiente obiecte pentru a putea fi povestita in detaliu intreaga istorie navala a poporului grec. Cel mai vechi obiect dateaza din anii 8000 inaintea erei noastre. Muzeul de Arheologie a luat fiinta in perioada interbelica, iar in prezent se afla in apropierea teatrului antic Zeas.
Majoritatea evenimentelor turistice din Pireu au loc in Teatrul Municipal, care poate fi privit ca un obiectiv turistic. Cladirea are in spate aproape un secol si jumatate, iar din punct de vedere arhitectural ilustreaza perfect Grecia secolului XIX.

Riviera din Pireu

Nu este la fel de celebra precum Riviera Franceza sau Riviera Olimpului, insa o promenada spre apusul soarelui pe riviera din Pireu se poate transforma intr-o amintire placuta. Aceasta este o zona intinsa ce separa orasul port de Marea Mediterana.
Turistii pot vedea de-a lungul ei o serie de ambarcatiuni, pot socializa cu mai multi turisti care se indreapta sau vin dinspre insulele grecesti sau pur si simplu se pot distra in nenumaratele terase, baruri sau cluburi.
De-a lungul ei se poate sta la soare pentru a prinde bronz, iar un loc ideal pentru a face asta este plaja Votsalakia.

Mai multe detalii despre Pireu puteti gasi pe website-ul oficial al orasului www.pireasnet.gr.

One Reply to “Pireu Atena – cazare, locuri de vizitat si cum ajung in port”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.