Ce poti face intr-o vacanta in Grecia?

Exista o multitudine de lucruri pe care o persoana le poate face intr-o vacanta, in functie de locatia pe care si-o alege, preferinte, anotimp si tot asa. De fiecare data cand spunem „vacanta” ne gandim in primul rand la vara, la mare si la plaja, mai ales daca facem referire la tarile straine. Iar in cazul celor cu climat mediteranean acest lucru poate fi adevarat indiferent de anotimp, asa cum este cazul si in Grecia. Insa in Grecia avem si o multime de obiective turistice incarcate de istorie, spre exemplu Acropolisul din Atena.

Avand o multime de lucruri frumoase de oferit, este alegerea a milioane de turisti ani de an, din toate colturile lumii. Atat calitatea serviciilor oferite cat si preturile mici dar mai ales multitudinea de locatii dintre care se poate alege pentru orice fel de activitate, face din aceasta tara una dintre cele mai cunoscute dar si cele mai indragite destinatii turistice.

Asadar, ce am putea face intr-o vacanta in Grecia bazat pe ce preferinte am avea?

Cea mai mare atractie o reprezinta plajele pe care le pune la dispozitia turistilor atat in peninsula principala cat si pe multe dintre insulele locuibile, unele mai mari, altele mai mici, cu populatii de pana la 1000, dar unde pot fi gasite diverse pensiuni sau chiar hoteluri care sa ofere cazare. Exista numeroase plaje extrem de frumoase, unele chiar unice in Grecia dar zi in alte tari mediteraneene. Atat cele naturale cat si cele amenajate arata foarte bine, localnicii avand grija ca acestea sa fie mereu pe placul turistilor.

Pentru ca pe timp de vara, climatul este unul foarte favorabil, este o placere pentru oricine sa poata petrece cateva ore sub lumina soarelui. Acelasi lucru poate fi spus si despre o repriza de inot in apa marii, care este foarte curata si cu o culoare frumoasa. Prin culoarea aparte a apei in anumite zone ale insulelor si nu numai, apusul este cu adevarat special, fie ca il urmarim direct de pe plaja sau din alte zone.
Nimeni nu poate spune ca a fost in Grecia daca nu poate enumera cel putin 3 dintre preparatele traditionale si pe care de altfel le-a si incercat. Multe dintre acestea, precum Gyros, Souvlaki sau vestitul sos Tzatziki se gasesc si in fast-food-urile de la noi dar fara indoiala ca sunt mult mai gustoase si mai bine realizate acolo. In acest aspect, un rol important il joaca si ingredientele autohtone, mult mai bune si mai proaspete.

In multe localitati suntem intampinati de mirosurile de preparate traditionate si pentru orice gurmanda dar si fan al mancarurilor bune este practic imposibil sa nu faca o oprire pentru o gustare. In timp ce unele dintre acestea pot fi obtinute rapid, la magazine si tarabe, pentru altele este nevoie de mai mult timp si pot fi servite doar la unele restaurante sau preparate de cei ce ofera cazare turistilor.
In multe zone ale tarii predomina leandrul, o planta de tip arbust ce creste cu precadere in tarile cu climat mediteranean ce are un colorit roz si ofera mirosuri foarte frumoase, la fel si peisaje, acolo unde acopera campuri intregi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.