Cum ajung in Halkidiki, din Bucuresti

Regiunea Halkidiki din Grecia este foarte frumoasă și oferă o varietate de peisaje și atracții turistice. Halkidiki este situată în partea de nord-est a Greciei și este cunoscută pentru plajele sale frumoase cu ape cristaline, vegetația luxuriantă și golfurile pitorești. În plus, există multe orașe și sate tradiționale care merită vizitate pentru a descoperi cultura și istoria regiunii.

Halkidiki este o destinație populară de vacanță în Grecia datorită frumuseții sale naturale, plajelor de nisip fin și a apei cristaline. Cele trei peninsule principale ale regiunii, Kassandra, Sithonia și Athos, oferă fiecare propriile lor caracteristici unice. Pe peninsula Kassandra, poți găsi plaje aglomerate și localuri de noapte, dar și zone mai liniștite pentru a te bucura de natură. Peninsula Sithonia este mai puțin dezvoltată și mai liniștită, cu plaje sălbatice și golfuri ascunse, perfecte pentru o experiență de relaxare. În schimb, peninsula Athos este o regiune exclusivă, accesibilă doar bărbaților, cu mănăstiri ortodoxe bizantine și o atmosferă spirituală.

Există mai multe opțiuni de a ajunge în regiunea Halkidiki, plecand din București.

Cu avionul:
Poți lua un zbor direct din București către Salonic, cel mai mare oraș din regiunea Halkidiki. Din Salonic, poți închiria o mașină sau poți lua un autobuz sau un taxi până la destinația finală. Există și zboruri către Aeroportul Internațional din Kavala, care se află mai aproape de unele destinații din Halkidiki, dar aceste zboruri nu sunt atât de frecvente.

Cu mașina:
Dacă ai propriul tău autoturism sau poți închiria unul, poți călători cu mașina de la București la Halkidiki. În funcție de destinația ta, timpul de călătorie poate varia între 9 și 13 ore. Pentru a ajunge la Salonic din București cu mașina, trebuie să parcurgi aproximativ 780 km pe drumul european E79, care trece prin Bulgaria și Grecia. Timpul de călătorie poate varia între 10 și 13 ore, în funcție de condițiile de trafic și de ruta aleasă.

Iată câteva informații utile:

Ruta: Dacă pleci din București, trebuie să urmezi drumul european E70 până la vama Giurgiu – Ruse. După ce intri în Bulgaria, urmează drumul E85 până la Sofia și apoi drumul E79 până la Salonic.

Vigneta: Pentru a circula pe autostrăzile din Bulgaria, trebuie să achiziționezi o vigneta valabilă pentru o anumită perioadă de timp. Acestea se pot cumpăra online, sau la punctele de trecere a frontierei, înainte de a intra în Bulgaria. În Grecia nu este necesară achiziționarea unei vignete pentru a circula pe autostrăzi.

Limitări de viteză: Limitele de viteză variază în funcție de sectoarele de drum și pot fi diferite între Bulgaria și Grecia. În general, limitele de viteză sunt de 50 km/h în localități, 90 km/h pe drumurile naționale și 130 km/h pe autostrăzi.

Documente necesare: Asigură-te că ai toate documentele necesare pentru a putea călători în Bulgaria și Grecia, cum ar fi cartea de identitate sau pașaportul, permisul de conducere, asigurarea RCA valabilă și cartea de identitate a mașinii (fisa tehnica si talonul).

Taxe de autostradă: În Grecia, se plătește o taxă pentru utilizarea autostrăzilor. Această taxă se achită prin intermediul stațiilor de taxare la intrarea sau ieșirea de pe autostradă sau prin intermediul unui sistem electronic de plată (e-toll).

Cu autobuzul:
Există companii de transport care oferă curse regulate de autobuz către Salonic din București, cu o durată de călătorie de aproximativ 17-18 ore. De asemenea, există autobuze care circulă între Salonic și alte orașe din regiunea Halkidiki.

Recomandam să verificati informațiile actualizate referitoare la restricțiile de călătorie și condițiile de intrare în Grecia, precum si informatiile referitoare la eventuale greve ale transportatorilor, destul de frecvente in aceasta tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.