Cazare in Chania Creta – locuri de vizitat

Chania este cea mai turistica asezare din Creta, avand avantajul ca aici este prezent unul dintre cele trei aeroporturi de pe insula (al doilea ca marime).

Conform ultimului recensamant, orasul are o populatie de 53.910 locuitori, pe o suprafata de 310 kilometri patrati.

Orașul Chania nu este foarte mare dar are foarte multe zone cochete, încărcate de istorie, în special din perioada venețiană.

Piateta in Portul Venetian

Unul dintre acestea și cel mai cunoscut este portul venețian, loc care atrage majoritatea turiștilor din zonă prin frumusețea și coloritul clădirilor care îl împrejmuiesc, dar și prin multitudinea de cafenele și taverne așezate pe toată lungimea lui.
Printre mulțime de taverne cu specific local, putem însă descoperi și restaurante cu specific culinar deosebit, unele dintre ele făcând parte din curentul vegan, mâncarea servită aici fiind un fusion plăcut si echilibrat.
O mențiune specială pentru restaurantele cu specific asiatic, care deși puține la număr, mențin (majoritatea) o calitate înaltă a mâncărurilor servite. Spre exemplu, restaurantul Krishna din Chania, cu specific indian, este o încântare a gustului.

Reataurant Krisna Platanias – Chania

Cazare in Chania – Creta

În privința cazării în Chania, Creta, lucrurile stau extraordinar de bine.
Ofertele pentru hoteluri și pensiuni sunt pentru toate buzunarele și toate gusturile, plecând de la cele ieftine, care însă nu fac rabat de la curățenie și minim confort, și ajungând până la cele de lux în care există camere superioare chiar cu piscină proprie.

Prețurile pentru cazarea în Chania sunt medii, raportate la nivelul general al prețurilor la cazare în insulele grecești, acest lucru făcând din Chania o destinație predilectă pentru cei care doresc o vacanță între o insulă care oferă aproape totul; de la plaje minunate, la munți cu crestele acoperite de zăpadă chiar și în luna iunie, sporturi acvatice și condiții de cazare foarte diversificate.

Cand este indicat sa mergem in Chania – Creta

Perioadele cele mai bune ale anului, pentru o vacanta in Creta, sunt urmatoarele:

  • de la mijocul lunii mai, pana la jumatatea lunii iunie
  • de la jumatatea lunii septembrie, pana in luna noiembrie

Cea mai de evitat perioada este cea cuprinsa intre 15 iunie si 15 septembrie, de celel mai multe ori temperaturile depasind limita de confort pentru o persoana obisnuita cu o clima temperata.

Unde facem plaja, in Chania?

Plaja Balos – Creta

Ca orice oras dintr-o insula greceasca, Chania nu duce lipsa de plaje. Sunt destule ochiuri de nisip chiar in zona orasului, dar daca doriti plaje ca in pliantele publicitare, va trebui sa mergezi cativa kilometri pana la plajele Elafonisi, Falassarna sau Balos. Chiar daca drumul va va parea usor dificil (cel putin la Balos, unde nu se poate ajunge cu masina foarte aproape de plaja), privelistea pe care o veti putea admira ajungand acolo va merita cu prisosinta orice efort.

Website oficial www.chania.gr/ (doar in greaca, de folosit cu Google Translate).

O vacanta in Chania – Creta va va lasa, indubitabil, niste amintiri pe care nu le veti putea uita niciodata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.