Nafplio – cazare si plaje intr-o atmosfera romantica

Nafplion (Nafplio) este unul dintre cele mai romantice orase grecesti. Din acest motiv, o vacanta aici reprezinta cadoul perfect pentru un cuplu. Este o destinatie cu iesire la mare, fiind vorba de un port, cu o arhitectura aparte si foarte aproape de Romania. La noi mai este cunoscut si sub denumirea Nauplion.Booking.com

Cazarea in Napflio – ce hoteluri alegem?

Website-ul Booking, nume de referinta in industria hoteliera, ne face cunoscut ca, in Napflio, sunt peste 120 de unitati de cazare disponibile pentru relaxarea turistilor. Din experienta noastra, putem afirma cu certitudine ca exista inca cel putin atatea hoteluri, pensiuni si moteluri nelistate pe website-urile de specialitate. Ca atare, in Napflio, cazarea este ultima problema la care trebuie sa va ganditi (asta in cazul in care nu sunteti tipul de turist foarte pretentios).

Se gaseste in partea estica a peninsulei Peloponez, intr-un fel de golf. Nafplion este un oras foarte accesibil pentru romani, ajungandu-se usor din tara, chiar si cu masina. Din Atena pana in acest oras minunat sunt aproximativ 130 de kilometri ce pot fi parcursi in putin peste o ora si jumatate de mers cu masina. Daca veniti cu avionul pana in Atena, puteti continua calatoria cu autobuzele care pleaca in mod regulat pana in Nafplion.

Ce se poate vedea in Nafplio

Orasul in sine este un obiectiv turistic. Fortaretele din epoca medievala, stradutele cochete, muzeele, plajele, pietele si restul cladirilor contribuie la construirea unei atmosfera care va indeamna pur si simplu sa va plimbati si sa priviti in jurul vostru. Aproape din toate colturile orasului veti putea privi fortareata Palamidi, construita undeva la peste 200 de metri inaltime, pe un deal.

Aceasta este un obiectiv turistic important, in care trebuie sa ajungeti. Are o poveste frumoasa insa istoria ei nu este atat de mare pe cat am putea crede. A fost construita in timpul ocupatiei venetiene de la inceputul secolului XIX si apoi a suferit numeroase transformari. In interiorul ei poate fi vizitata capela Agios Andreas. Daca veti ajunge aici nu trebuie sa va uitati aparatele de fotografiat. Panorama este superba. Se poate vedea atat orasul cat si Golful Argos.

Din ea se poate zari o alta fortareata mult mai veche. E vorba de fortareata Bourtzi, aflata pe insula de mici dimensiuni, cu acelasi nume, din fata portului Nafplion. A fost construita undeva la mijlocul secolului XV.
Una dintre partile cele mai frumoase din Nafplion este Orasul Vechi, in centrul caruia se afla se afla Piata Syntagma. Orice turist care vine in oras trebuie sa ajunga in aceasta piata doarece in jurul ei se afla o parte dintre cele mai importante monumente istorice, cum ar fi Muzeul de Arheologie, Scoala Veche Trianon sau fosta moschee a lui Aga Pasa. Pe langa acest lucru este si un important centru comercial din care va puteti cumpara o parte din suveniruri.

Alte obiective turistice importante din Nafplion sunt Muzeul Folclorului, Muzeul Razboiului, Muzeul Komboloi si situl arheologic micenian Tyrins, aflat la o distanta de cinci kilometri de oras. De asemenea, cea mai dezvoltata statiune turistica de langa oras este Tolo, aflata la doar zece kilometri distanta.

Cele mai bune plaje din Nafplio

Desi este un oras-port, Nafplion nu beneficiaza decat de o plaja amenajata. E vorba de Arvanitia. Aceasta este mica, ingusta si pietroasa. Statiunile din apropiere, precum Nea Kios ori Tolo, au insa plaje superbe, cu nisip. La doar aproximativ cinci kilometri de Nafplion se afla plaja Karathona, lunga si cu nisip fin.
Una dintre cele mai apreciate plaje din zona se afla in statiunea Tolo. Numele acesteia este Tolo Psili Ammos, are nisip, este foarte bine amenajata pentru orice tip de turist, inclusiv pentru familii, iar cei dornici de adrenalina pot practica aici aproape toate sporturile acvatice.

Pentru mai multe informatii, consultati https://www.nafplio.gr/ (website oficial al orasului).

Harta o aveti mai jos:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.