Insula Mykonos Grecia – cazare si clubbing pe covorul rosu

Mori de vant, case varuite in alb, cer albastru, plaje pline de turisti. Toate acestea pot descrie aproape orice insula greceasca insa in Mykonos au un farmec aparte. Aici modernismul se contopeste cu mitologia. Legenda spune ca insula a luat nastere dupa ce apa a fost atinsa de Hercule si Poseidon in timp ce incercau sa ii distruga pe Gigantii care se razboiau cu Zeus. Insula Mykonos se afla in sudul Marii Egee si face parte din Arhipeleagul Cicladelor. Este o insula vie, plina de distractie si anual este vizitata de celebritati, fiind comparat deseori cu Ibiza sau Saint Tropez.

Despre cazarea in Mykonos putem spune ca e usor mai scumpa decat in alte insule, datorita faptului ca este tinta unor vedete, fiind foarte bine garnisita in privinta cluburilor de pe plaja si a altor distractii de zi si noapte. Sunt in jur de 420 de unitati de cazare in Mykonos, preturile per camera de hotel, in sezon, fiind in jur de 80-100 de Euro. Se pot gasi si pensiuni cu preturi mai rezonabile, dar trebuie sa le rezervati din timp.

Cum ajung in insula Mykonos?

Cel mai simplu de ajuns din Romania in Mykonos este cu avionul, insa exista curse charter doar in perioada estivala. Se poate ajunge si cu masina insa trebuie luat feribotul din Atena. Exista si varianta venirii cu avionul pana in capitala Greciei si de aici sa va urcati intr-un vapor sau feribot. Distanta rutiera dintre Bucuresti si Atena este de aproximativ 1200 de kilometri si se parcurge in aproximativ 15 ore.

mykonos-barca

Ce vizitam in Mykonos Grecia

Muzeul de Arheologie este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Mykonos. Este situat in apropierea portului din capitala si a fost ridicat in urma cu mai bine de 100 de ani pentru a gazdui vestigiile descoperite in “Pestera de purificare”, care dateaza de aproximativ 2500 de ani.
Muzeul Maritim Egeean este gazduit de o cladire construita dupa arhitectura locala si care a apartinut unui capitan din secolul XIX. In interior puteti vedea mai multe machete ale unor nave din perioada minoica pana la inceputul secolului XX.
Langa acesta se afla Muzeul Casa Lena, ce are un iz folcloric. Puteti vedea mobila traditionala, sculpturi in lemn, farfurii pictate si alte lucruri utilizate zi de zi de localnici, de-a lungul timpului.

peisaj-mykonos
In orasul Chora exista un alt muzeu folcloric care are exact aceasta titulatura. Muzeul Folcloric din Chora este compus din trei case istorice separate si este putin mai complex decat cel prezentat anterior. Aici puteti vedea si Biserica Panagia Paraportiani, cel mai popular lacas de cult de pe insula. Aceasta este practic construita din cinci biserici mai mici. Patru dintre ele au fost unite iar a cincea a fost plasata deasupra pentru a forma domul.
O alta biserica interesanta din punct de vedere turistic este Manastirea Tourliani, aflata la 8 kilometri de orasul Chora. Aceasta a fost construita la mijlocul secolului XVI, din initiativa a doi calugari veniti din Paros, si a fost restaurata in secolul XVIII, dupa ce o icoana a Fecioarei Maria a fost gasita plutind pe mare in apropiere de regiunea Tourlos. Se crede ca pictura a fost realizata de Evanghelistul Luca.

Mai multe detalii despre ce puteti face in Mykonos, gasiti pe website-ul oficial www.mykonos.gr.

Cele mai frumoase plaje din Mykonos

Printre motivele pentru care Mykonos este comparata cu Ibitza sau Saint Tropez este si plaja Paradise Beach, cea mai cunoscuta si apreciata plaja de pe insula. Aici se gasesc foarte multe cluburi renumite printre petrecareti. Unul dintre ele este Cavo Paradise. Plaja este situata la 6 kilometri in sud-estul capitalei.
Relativ aproape de aceasta se afla plaja Platis Gialos la care se poate ajunge pe o potecuta lunga de aproximativ un kilometru. Are un nisip auriu iar apele sunt limpezi. Amenajare este la standarde ridicate. Exista locuri destinate sporturilor nautice si se pot inchiria barci pentru a ajunge pe oricare dintre plajele invecinate: Paradise, Super Paradise, Paranga, Elia etc.

plaja-mykonos
Paranga este una dintre primele plaje de pe insula in care costumul de baie a fost optional. Aici e loc pentru toata lumea. Partea sudica este linistita iar cea nordica este pentru cei care prefera agitatia. Se poate veni cu intreaga familie pentru ca apa la tarm este mica si linistita. Nu e nevoie sa va luati umbrelele pentru ca Paranga este una dintre putinele plaje pe care puteti sta la umbra copacilor.
Lia se afla la 14 kilometri de capitala, este acoperita cu nisip fin si este una dintre cele mai linistite plaje de pe insula. Aceasta este o particularitate pentru care plaja este aleasa in mod repetat de o parte dintre turisti. Alte doua plaje interesante pe care ar trebui sa le luati in calcul cand ajungeti in Mykonos sunt Kalo Livadi si Psarou. Prima este una dintre cel mai lungi plaje de pe insula iar a doua este una dintre cele care atrage cel mai des celebritatile.

mykonos-seara

One Reply to “Insula Mykonos Grecia – cazare si clubbing pe covorul rosu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.