Insula Lemnos Grecia – cazare, plaje, miere si branza feta

Lemnos este o insula greceasca situata in partea de nord a Marii Egee. Este faimoasa pentru branza feta si pentru mierea sa. Cu cateva secole in urma a fost granarul Costantinopolului iar in prezent este una dintre principalele atractii turistice care se regasesc foarte aproape de Romania. Cazarea in Lemnos este facila, oferta de hoteluri si pensiuni fiind foarte generoasa si diversa.


Distanta din Bucuresti pana in Lemnos este de aproximativ 700 de kilometri. Pentru a ajunge pe insula trebuie sa treceti prin Bulgaria apoi sa luati feribotul din Grecia. Trebuie, cu alte cuvinte sa mergeti pe ruta Bucuresti-Salonic. Daca vreti sa renuntati la masina sau autocar, puteti lua avionul, deoarece Lemnos are propriul aeroport.

Obiective turistice in Lemnos

Castelul Medieval din Myrina dateaza de la sfarsitul secolului XII, cand a fost comandat de imparatul bizantin Andronic Comnen si a fost terminat de venetieni dupa ce au cucerit insula. Are asadar puternice influente bizantine si venetiene, care pana la un punct nu se bat cap in cap.
Acesta a fost ridicat pe cel mai inalt punct al capitalei insulei Lemnos si poate fi zarit din orice colt al orasului. Din pacate se afla intr-o avansata stare de degradare.
Tot la inaltime se afla si biserica Agios Nikolaos. Este una dintre cele mai importante lacase de cult de pe insula, chiar daca nu exceleaza prin dimensiuni.
In Moudros se afla un site arheologic al unei asezaminte de acum 6000 de ani. Arheologii considera ca aceasta este cea mai veche asezare din Europa.
Pe insula mai puteti vedea Muzeul Arheologic, gazduit de o cladire neoclasica din Myrina. Tot aici puteti vizita Muzeul Ecleziastic. In Portiano puteti vizita Muzeul Folcloric.
Dupa ce vedem cele mai importante obiective turistice din Lemnos putem ajunge la o singura concluzie – cea mai mare parte din timp ne-o petrecem in capitala Myrina. Ca o recomandare, vizitati Castelul Medieval pe inserat. De pe dealul pe care se afla puteti vedea cum luminile orasul incep sa isi faca simtita prezenta. Aruncati o privire si spre port.

Cele mai frumoase plaje din Lemnos

Langa capitala Myrina se gasesc majoritatea plajelor importante din Lemnos. Principala plaja a primit chiar numele orasului. Abunda in nisip, este foarte bine organizata, se afla langa port si reprezinta o atractie pentru toti turistii, inclusiv pentru cei care isi aduc copiii.
Dupa acelasi tipar, putem alege plajele Romaikos Gialos si Riha Nera. Ambele se gasesc la un kilometru de capitala insa ultima este cea mai aglomerata din cele trei. Vine cu un plus adus de faptul ca reprezinta o atractie pentru cei care vor sa practice sporturile nautice.
Plati este o alta plaja indragita de iubitorii de sporturi nautice. Se gaseste intr-una dintre cele mai apreciate statiuni de pe insula si nu este foarte departe de capitala. Este foarte bine amenajata, apele sunt mereu curate si cu adancimi reduse, ceea ce o face ideala pentru familiile cu copii mici.
La sase kilometri de capitala se afla plaja Stivi. Este neorganizata, usor izolata si are pietris. Din acest motiv nu este la fel de aglomerata ca celelalte insa poate fi ideala pentru cei care vor sa fuga de aglomeratie.
Nu este o plaja pentru nudisti. Cei care vor astfel de plaje pot alege Karvounolakas. Este o plaja relativ apropiata de capitala, are nisip insa nu este organizata si este usor izolata. Apa e limpede si a format un golf micut.

One Reply to “Insula Lemnos Grecia – cazare, plaje, miere si branza feta”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.