Insula Kefalonia Grecia – cazare si plaja (cea mai mare insula ionica)

Kefalonia este cea mai mare insula ionica si una dintre cele mai frumoase insule grecesti. Aici, pe langa numeroasele plaje, putem gasi si ecosisteme unice, cu specii rare care se gasesc doar in aceasta zona, cum ar fi Abies Cephalonica. Insula este situata partea de vest a Greciei, in Marea Ionica.

In privinta cazarii, hotelurile si pensiunile sunt la tot pasul, online putand fi facute rezervari in peste 500 de hoteluri si pensiuni. Cazarea in Kefalonia este, dupa cum bine puteti vedea, usoara si rezonabila ca pret.


Se poate ajunge pe ea atat cu avionul cat si cu masina. Aeroportul insulei se afla la cateva minute de capitala Argostoli. Daca preferati masina atunci trebuie sa ajungeti in porturile Patras sau Kyllini, de unde puteti urca pe feriboturi.

Obiective turistice in insula Kefalonia Grecia

La fel ca multe alte insule grecesti, Kefalonia este o insula plina de istorie. Pe ea se gasesc numeroase sit-uri arheologice cum ar fi mormintele romane de langa Fiskardo sau Orasul Antic din Sami. Cei pasionati de istorie mai pot vizita Castelul Sfantului Gheorghe de langa Argostoli, capitala insulei.
Pe insula se afla si una dintre cele mai interesante biserici grecesti. E vorba despre Manastirea Kipouraion din apropiere de Lixouri. A fost construita abia 1759 insa locatia este una spectaculoasa. Sta practic atarnata pe marginea unei stanci. Este faimoasa si pentru gradinile sale dar si pentru apusurile de soare.
Exista si doua pesteri interesante care nu ar trebui ignorate – Melisani si Drogarati. Ambele sunt foarte aproape de Sami astfel incat nu e nevoie sa calatoriti prea mult pentru a le vedea pe amandoua.
Pestera Melissani este mai degraba un lac. In urma unui cutremur, o mare bucata de pamant s-a surpat si a creat ceea ce astazi putem numi a fi o pestera. Drogarati este renumita pentru stalactitele si stalagmitele ei. Specialistii sustin ca s-a format in urma cu 150 de milioane de ani. A fost descoperita cu 300 de ani in urma, dupa ce a avut loc un cutremur.
Cei care iubesc natura pot vizita Parcul National Ainos. Desi este o zona protejata de lege pentru ca se gasesc specii unice sau pe cale de disparitie, exista si zone special amenajate pentru picnicuri.

Cele mai frumoase plaje din insula Kefalonia Grecia

Cele mai apreciate plaje din Kefalonia sunt Makris Gialos, Platis Gialos, Xi, Vatsa, Platia Amos, Livadi si Myrthos. Prima este situata la 4 kilometri de capitala insulei si este una dintre cele mai vizitate. Acest lucru se datoreaza atat faptului ca este foarte accesibila dar si pentru ca are un nispis auriu si stralucitor.
Plaja Xi se afla la 40 de kilometri de capitala si la 10 kilometri de Lixouri. Este recomandata pentru vacantele in familie si e renumita pentru nisipul rosiatic si stancile albe. Apa nu este foarte adanca in apropierea ei.
Platia Amos este foarte aproape de Manastirea Kipouria pe care v-am recomandat-o anterior. Daca tot ajungeti aici nu strica sa vizitati si lacasul de cult. Trebuie sa fiti precauti atunci cand intrati in apa pentru ca pe anumite portiuni este adanca.
Myrthos este o plaja spectaculoasa cu un strat de nisip foarte gros si cu granulatii extrem de diverse. A primit numeroase distinctii pentru curatenie si frumusete naturala. Se afla la aproximativ 30 de kilometri de Argopolis. Datorita frumusetii ei este una dintre cele mai fotografiate destinatii din Grecia.

One Reply to “Insula Kefalonia Grecia – cazare si plaja (cea mai mare insula ionica)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.