Nea Skioni – cazare, plaja si locuri de vizitat

Nea Skioni este o statiune din partea sudica a bratului Kassandra din Halkidiki. Are un mic port pescaresc prin care se alimenteaza cu peste proaspat intreaga zona. Componenta turistica are un rol important in dezvoltarea statiunii, care este una dintre cele mai cautate din regiune. Aeroportul din Salonic are o contributie importanta in dezvoltarea turismului din intreaga zona, aflandu-se la aproximativ o suta de kilometri.

Statiunea este ridicata in 1918, langa vechea localitate Skioni. Anul acesta se implineste un secol de la infiintare, astfel ca vizitarea ei acum are o semnificatie aparte, existand posibilitatea ca numarul evenimentelor culturale sa fie mai mare decat pana acum.

Ce se poate vedea in apropiere de Nea Skioni

Nea Skioni este un mic sat pescaresc. In consecinta, nu are foarte multe obiective turistice. In apropiere se afla baile termale Loutra – Agia Paraskevi, localitatile Hanioti, Possidi si Paliouri. Turistii care vin aici la inceputul lunii august pot participa la festivalul Gavros, care este in principiu un festival gastronomic, dedicat pestelui, dar in cadrul caruia au loc si diverse activitati culturale.

La doar doi kilometri de sat, langa plaja, se afla biserica Panaghia Faneromeni. E construita undeva in zona vechii asezari si are fresce din secolul XVI, dar si o icoana de marmura a Fecioarei Maria. Exista si o zona pietonala pe langa plaja, in apropierea portului, in care turistii se pot plimba sau pot sta pe banci pentru a privi in largul marii. Marea si portul pot fi admirate si de pe dealul de langa apa, de la umbra pinilor verzi. In functie de perioada anului, aceste dealuri sunt pline de culoare.

Turistii isi pot completa vacanta prin vizitarea statiunilor Kalandra, Paliouri, Chaniotis, Pefkohori, Siviri si Polichrono, aflate in apropiere. Chiar inainte de a intra pe bratul Kassandra, venind dinspre Salonic, turistii pot face o oprire la pestera Petralona, care are o vechime de cateva milenii, daca ne luam dupa stactite si stalagmite. Langa pestera se afla si un muzeu. La intrarea pe brat, se poate vizita Canalul Potidea si ramasitele castelului cu acelasi nume.

Cele mai frumoase plaje de langa Nea Skioni

Statiunea are trei plaje extrem de frumoase, care incanta turistii ce ajung aici. Sunt premiate cu Steagul Albastru, lucru care certifica faptul ca nisipul si apa sunt de calitate. Serviciile sunt de asemenea la un standard ridicat. Plaja principala are si un loc de joaca amenajat pentru copii. Exista si terenuri de volei astfel incat adultii isi pot petrece timpul pe acestea, in timp ce se joaca cei mici. Se pot practica si alte sporturi, precum fotbalul. In timpul caniculei, cei de pe plaja se pot adaposti la umbra pinilor de pe deal, dar si sub acoperisul numeroaselor terase.

La distante foarte mici de Nea Skioni se afla alte statiuni importante, care au propriile plaje. Cele din jumatatea de sud a bratului Kassandra sunt Kalaoutsikos, Loutra, Xina, Chrousou, Pefkohori si Polichrono. Lor li se adauga statiunile din jumatatea de nord a bratului, care nu sunt foarte departe. E vorba de statiuni precum Kriopigi, Kallithea, Afytos, Nea Fokea, Sane, Elani sau Skala Fourkas. Toate acestea au propriile plaje.

One thought on “Nea Skioni – cazare, plaja si locuri de vizitat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.