Kallithea Halkidikis – cazare si plaja, hoteluri recomandate

Kallithea Halkidikis nu este doar una dintre cele mai importante statiuni din Kassandra ci si una dintre cele mai apreciate din Peninsula Halkidiki. Chiar daca nu are aeroport propriu, cel din Salonic se afla la aproximativ 80 de kilometri. Intre cele doua localitati exista un drum foarte rapid, fara prea multe obstacole.

Turistii care vin din Romania cu masina personala sau cu autocarul nu sunt nevoiti sa treaca prin Salonic. Se poate veni la fel de simplu prin Kavala, mai ales pentru cei care trec in Bulgaria pe la Giurgiu sau mai la est.

Ce se poate vedea in Kallithea Halkidikis si in imprejurimi

Kallithea este o statiune dezvoltata in primul rand in jurul plajelor, care spre deosebire de multe alte plaje din Halkidiki sunt inconjurate de vegetatie si au nisip. Ca atare, nu gasim muzee si alte obiective turistice de acest gen. Cei care isi doresc sa vada astfel de obiective o pot face insa in imprejurimi.

Inainte de a a vorbi de atractiile turistice din zona, le vom trece in revista pe cele aflate in Kallithea sau care sunt aflate la cativa pasi de sat. In localitate poate fi vizitata Biserica Sfantului Pantelimon, construita in stil rusesc. In apropiere se afla si un sit arheologic foarte important. Chiar daca astazi nu reprezinta o atractie foarte mare, de aici au fost excavate numeroase statui antice si a fost gasit un templu al lui Dionysus.

In zona exista obiective turistice mai importante. Chiar inainte de a intra pe bratul Kassandra, dinspre Salonic, se poate vizita pestera Petralona si muzeul dedicat acesteia. De asemenea, in Salonic exista numeroase muzee care pot fi vizitate si ele. Acestora li se adauga una dintre cele mai mari biblioteci din Grecia, care are si o sectie in limba romana. La o distanta putin mai mare se poate vizita Muntele Athos, aflat pe bratul cu acelasi nume. Intre bratele Kassandra si Athos exista bratul Sithonia, care are si el cateva obiective turistice importante, pe langa numeroasele statiuni.

Cele mai frumoase plaje din Kallithea Halkidikis si imprejurimi

Kallithea este o denumire care vine de la peisajele superbe ale zonei in care a fost plasata localitatea. Ca atare, plaja principala de aici este inconjurata de o vegetatie bogata, alcatuita in mare parte de o padure de pini. Verdele acestora intra intr-un contrast puternic cu apa limpede, care capata o nuanta albastra. Nisipul nu este cel mai fin din Grecia insa turistii nu ar trebui sa se planga, avand in vedere ca multe plaje din Halkidiki au pietris.
In principiu, turistii pot vizita si alte plaje din Kassandra, precum cele din Nea Fokea, Afytos, Solina, Pefkohori, Chrousou, Skala Fourkas etc. Cu toate acestea, plaja din Kallithea dispune de toate facilitatile astfel incat, in afara aglomeratiei, nu exista nici un motiv pentru vizitarea altor plaje. Se poate veni la ea cu masina, desi parcare se afla in sat, are salvamari, umbrele, bar, restaurant, centre de inchiriat echipament pentru sporturile nautice etc. Are inclusiv zone in care se pot practica sporturi de plaja, cum ar fi voleiul.

 
Harta Kallithea Halkidikis

One thought on “Kallithea Halkidikis – cazare si plaja, hoteluri recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.