Volos – cazare intr-unul dintre cele mai importante porturi din Grecia

Volos este unul dintre cele mai importante orase-port din Grecia. Are iesire la Golful Pagastic (Pagasetic) si se afla undeva intre Atena si Salonic, chiar daca nu pe cea mai scurta ruta. Turistii pot alege sa vina cu avionul pana in Atena sau in Salonic insa trebuie sa ia in calcul faptul ca distantele din ambele aeroporturi pana in Volos nu sunt foarte mici.

Pentru romani, cea mai buna varianta pare a fi masina sau autobuzul, ori un zbor pe aeroportul din Salonic, de unde vor mai trebui sa mearga aproximativ 200 de kilometri. Vara exista si trenuri directe intre Bucuresti si Salonic. Distanta din Atena pana in Volos este de peste 300 de kilometri. Cei care vin cu trenul pot ajunge pana in gara din Volos care poate fi considerata un obiectiv turistic. Este capitala regiunii Magnesia, mica si cocheta, avand un aspect deosebit.

Cazare la hotelurile si pensiunile din Volos

In jur de 40 de proprietati, care ofera cazare, sunt prezente online pe agregatoarele turistice, in vreme ce peste 100 puteti gasi „in situ”. Preturile incep de la 30-40 de Euro / noapte si pot ajunge pana la 150 de Euro pentru o camera in hotelurile de cinci stele.

Ce se poate vedea in Volos – obiective turistice de vizitat

Velos este cunoscut in primul rand pentru port. Putini stiu ca este si un oras turistic aparte pentru Grecia, aflandu-se atat la poalele muntelui Pelion (Pelium), cat si langa mare, chiar daca indirect, prin Golful Pagastic. De asemenea, orasul si imprejurimile lui sunt sursa pentru multe legende mitologice grecesti, cunoscute de aproape intreaga Europa si nu numai. O varianta buna de a vizita orasul este aceea de a merge cu bicicleta, folosind reteaua de aproximativ zece kilometri de piste pentru biciclisti. Bicicletele pot fi inchiriate.

Zona pietonala Viale Argonafton este considerata inima orasului deoarece aici exista o concentratie de cafenele, terase si restaurante. Orasul Vechi este un alt pol de atractie, iar castelul din cartierul Palia este unul dintre principalele obiective turistice, in special pentru cei care iubesc istoria. Acestia pot vizita Muzeul de Istorie si Industrie sau Muzeul de Arheologie, unul dintre cele mai importante muzee din Volos. Pasionatii de arheologie pot vizita vechea Dimitriade dar si Diminios. Un important sit arheologic a fost descoperit la 8 kilometri distanta, in Sesklosa. Agora Antica este si ea un obiectiv turistic important.

Cei care vor sa se recreeze o pot face in cel mai mare parc din oras, in Agios Konstantinos, amenajat in 1920, cu putin inainte de a se deschide cinematograful Achilleio, un alt obiectiv important. Un prilej de relaxare poate fi si o plimbare pe faleza extrem de lunga. De asemenea, pot merge cu trenul pe ruta Velos – Millies Pelion, pentru a vedea imprejurimile. Ruta a fost deschisa in 1903 pentru a transporta marfa. A fost inchisa si apoi redeschisa in scop turistic in 1996. In prezent, pe ea circula un tren de epoca.

Cele mai importante plaje din Volos

Atunci cand vorbim de o destinatie greceasca, cu iesire la mare, nu putem sa nu vorbim de plaje. Dupa cum spuneam, Volos este cunoscut mai mult pentru port si nu pentru plaje. Aici nu gasim plaje cu notorietatea si frumusetea celor aflate in insulele grecesti din Marea Egee, insa exista cateva destul de decente.

Plaja municipala Alykes se afla in cartierul cu acelasi nume din Volos. Se poate ajunge cu masina in doar cateva minute din centrul orasului, insa cei care vor sa intre pe plaja trebuie sa plateasca o taxa de aproximativ un euro. Din acest motiv, majoritatea localnicilor aleg plajele de langa oras. Cele mai vizitate sunt plajele din Agria si Platanidia. Se poate ajunge la ele in cateva minute de mers cu autobuzele puse la dispozitie de Primaria Volos.

Website-ul oficial al orasului-port este https://dimosvolos.gr/ (site vechi, are optiune integrata de Google Translate; te poti descurca, oarecum, chiar daca nu cunosti limba greaca).

 
Harta Volos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.