Insula Lefkada Grecia – cazare ieftina si plaje minunate

Lefkada este una dintre cele mai exotice insule grecesti datorita vegetatiei luxuriante si apelor albastre. Nu intamplator este denumita Caraibele Greciei. Suprafata nu este foarte mare insa acest lucru ajuta oarecum turismul prin faptul ca nu prea se gasesc locuri neamenajate iar impresia generala este una extraordinara.

centru-lefkada



Booking.com


Insula se gaseste in vestul Greciei, in Marea Ionica. Este de altfel a patra insula ionica dupa marime. Se poate ajunge pe ea atat cu avionul cat si cu masina, fara a lua feribotul, pentru ca insula e legata de continent printr-un pod mobil destul de spectaculos. Durata traseului cu masina personala din Bucuresti in Lefkada este de aproximativ 13 ore daca se trece prin Bulgaria.

Pentru a traversa podul catre insula trebuie sa ajungeti la Preveza (doar in greaca, folositi Google translate). Daca plecati spre el din Bucuresti, cel mai simplu este sa treceti granita cu Bulgaria pe la Ruse apoi sa ajungeti la Kulata, pentru a intra in Grecia. Urmatorul oras important din traseu este Salonic, apoi trebuie sa treceti prin Veria si Ioannina.

Obiective turistice in Lefkada

Nu putem spune ca Lefkada este o destinatie ideala pentru turismul istoric in sensul ca nu gasim prea multe muzee sau vestigii. Orasele si satele de pe insula sunt in ansamblul lor niste destinatii cu un farmec aparte. In multe dintre acestea inca mai respira aerul venetian ramas din perioada ocupatiei.

Cu toate acestea avem ce vedea. Castelul si biserica Agia Mavra sunt printre cele mai importante obiective turistice in acest sens. Biserica se gaseste in interiorul castelului construit in jurul anului 1300. In orasul Lefkada se afla Muzeul de Arheologie ce gazduieste numerose artefacte descoperite in zona si care dateaza inca din Neolitic.

agia-mavra

Manastirea Faneromeni este de-a dreptul uimitoare prin gradinile superbe dar si prin importanta ei pentru insula. E un mixt intre traditie, natura si modernism. Daca in interiorul ei suntem invadati de culorile austere, specifice religiei ortodoxe, in exterior suntem intampinati de verdeata, alei pietruite si un aer curat.

Cascada de la Dimosari si imprejurimile ei creaza un spectacol al naturii impresionant. Traseele sunt foarte abrupte iar stancile au o culoare rosiatica amestecata cu verdele copacilor si al celorlalte plante. Nu lipseste nici albastrul limpede pe care il gasim in anumite mini-lacuri.

Pestera Papanikolis este un alt obiectiv important. Pentru a ajunge la ea trebuie sa luati un vas. Puteti profita de acest lucru si sa inconjurati insula alaturi de un ghid. Pe traseu mai sunt si alte lucruri interesante de vazut.

Cele mai frumoase plaje din Lefkada

Porto-Katsiki este cu siguranta cea mai populara plaja din Lefkada. Nu este foarte mare insa poate fi privita ca pe un loc de refugiu, situat intre mare si stancile imense. Pentru a ajunge pe nisipul si pietricele albe trebuie sa coborati aproximativ 80 de trepte. Peisajul este superb si daca e privit deasupra stancilor, dar mai ales de pe trepte pentru ca veti avea marea atat in stanga cat si in dreapta. Plaja se afla la 40 de kilometri sud-vest de orasul Lefkada si este inclusa de foarte multe ghiduri in cele mai frumoase 10 destinatii din lume.

plaja-lefkada-porto-katsiki

Daca sunteti in cautarea unei plaje mai apropiate de orasul Lefkada veti gasi una la cateva minute de mers cu masina. Se numeste Plaja Agios Ioannis, are nisip auriu iar punctul foarte al acesteia sunt apele turquaz ce par ca sfideaza infinitul. Este preferata de cei care practica sporturile nautice.

Agio Nikitas este o alta plaja apropiata de orasul Lefkada. Nu este foarte mare insa este plasata intr-o zona foarte pitoreasca, langa satul cu acelasi nume. Langa ea se gaseste plaja Pefkoulia, o alta destinatie interesanta.

Plaja Kalamitsi are un aer aparte si este situata in partea de est a Lefkadiei. Amenajarea este una rustica, iar la cativa metri de nisipul fin se inalta din apa o insula de doar cativa metri patrati ce favorizeaza scufundarilor. Foarte multi turisti aleg aceasta plaja pentru a face scuba diving.

Alte plaje importante din Lefkada sunt Nidri, Vassiliki si Kathisma. Ultima se afla la 14 kilometri distanta de capitala insulei. Nisipul este alb iar apa are o culoare aparte.

Unde putem practica sporturi nautice in Lefkada

Zonele in care se practica sporturile nautice, unele chiar extreme, sunt cautate atat de cei care le practica cat si de ceilalti pentru ca sunt placute de privit. Daca sunteti in cautarea unor astfel de locuri, insula Lefkada este una dintre cele mai potrivite.

Vassiliki este una dintre cele mai apreciate plaje din Europa de catre surferi datorita vantului. La fel de apreciata este si plaja Agios Giannis insa vantul e putin diferit si ii atrage in special pe cei care practica kitesurfingul.

Daca vreti sa practicati aceste sporturi sau oricare altele si preferati sa cumparati sau sa inchiriati echipamentul decat sa veniti cu el de acasa, puteti merge in zona Nydri. Acolo veti primi echipament si expertiza, daca e nevoie.

One thought on “Insula Lefkada Grecia – cazare ieftina si plaje minunate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.