Insula Spetses Grecia – cazare si locuri de vizitat in vacanta

Spetses este una dintre cele mai apropiate insule de Grecia continentala si de capitala tarii. Aceasta a gazduit de-a lungul timpului batalii importante si astfel a capatat o rezonanta istorica. Pentru straini este mai mult decat atat. Este paradisul in care cu totii doresc sa isi petreaca concediile.


Pentru a ajunge pe insula trebuie sa luati feribotul din portul Pireu, Atena. Calatoria pe apa dureaza aproximativ doua ore. Pana in Atena puteti merge cu masina personala, cu autocarul, trenul sau cu avionul.
Distanta cu masina din Bucuresti pana in Atena este de 1150 de kimometri daca alegeti traseul clasic, adica pe ruta Bucuresti-Ruse-Sofia-Kulata-Atena. In conditii normale acest traseu poate fi parcurs in aproximativ 15 ore.

Obiective turistice in Spetses

Arhitectura insulei este splendida astfel ca orasele sale sunt in sine niste obiective turistice. Cele mai importante localitati sunt Dapia, Kounopitsa, Analipsi, Baltiza si Kasteli. Lor si se alatura capitala ce imprumuta denumirea insulei.
In capitala puteti vizita muzeul public orasului aflat intr-o cladire veche de doua secole. In interiorul lui puteti vedea arme, costume traditionale sau statui din istoria recenta a Greciei dar si artfacte vechi de 4000 de ani.
Un alt muzeu important este cel dedicat eroinei insului, Lascarina Boubulina. Acesta este privat si gazduit de casa in care a locuit eroina. Cuprinde numeroase obiecte personale. Pe insula puteti intalni foarte des statui ale acesteia.
In Spetses mai puteti vedea numeroase manastiri si bisericute. Nu sunt foarte impunatoare insa pentru localnici au o importanta deosebita. Doua dintre ele sunt Agioi Pantes din Agia Marina si Agios Nikolaos din capitala.
Multi dintre turisti considera ca pestera Bekiris din Agioi Anargiri este cel mai frumos obiectiv turistic de pe insula. Din pacate este foarte greu de vizitat insa daca ajungeti aici veti ramane cu siguranta cu o amintire placuta. Pentru a intra in ea trebuie sa fiti un bun inotator pentru ca altfel e greu sa o puteti vedea din interior.

Cele mai frumoase plaje din Spetses

Plaja din capitala se afla la doar cativa pasi de oras. Chiar daca are pietris este foarte bine organizata. Apa este buna pentru inotat iar dimensiunea redusa o face sa fie neincapatoare pe perioada verii. Din acest motiv va puteti orienta spre Agia Marina. Aceasta se afla la trei kilometri distanta de oras insa are nisip si e la fel de bine amenajata. Din pacate nici aceasta nu este foarte mare.
La 6 kilometri distanta se afla Vrellos, una dintre cele mai mari plaje de pe insula. Are pietris insa este amenajata si pregatita oricand sa primeasca familiile cu copii.
Una dintre cele mai relaxante plaje din Speteses este Xilokeriza. Are pietris insa este prinsa intre mare si un deal bogat in vegetatie. Apa la tarm are o culoare verzuie, este extrem de linistita si limpede astfel incat e foarte greu sa va puneti in pericol. Pe fundul apei se gasesc roci.
Daca preferati plajele retrase puteti opta pentru Zogeria. Are nisip, este foarte bine organizata iar in apropiere se afla biserica Agios Georgios. Plaja este prinsa intre dealuri si are o vegetatie extrem de bogata. Apa la tarm nu este adanca iar fundul ei este acoperit de stanci.

 

One thought on “Insula Spetses Grecia – cazare si locuri de vizitat in vacanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.