Insula Evia Grecia – cazare si recomandari turistice

In ciuda faptului ca este a doua insula ca marime din Grecia, Evia (Euboea) se scalda in cvasi-anonimat. Cu toate acestea cei care ajung sa o viziteze se indragostesc iremediabil de albastrul apei si al cerului sau de nisipurile fine si estrem de diverse. Nu lipseste nici culoare verde pe care o gasim in vegetatia abundenta.
Evia este o insula situata in Marea Egee si daca ne uitam pe harta pare a fi mai degraba o peninsula ce intra ca o lance din sud-estul Greciei continentale in mare.


Este relativ apropiata de Atena. Din pacate insula nu are aeroport propriu insa puteti ajunge pe ea cu feribotul pentru ca are mai multe porturi. Se mai poate ajunge cu masina din capitala Greciei pentru ca insula este legata de continent prin doua poduri importante.

Obiective turistice in insula Evia Grecia

Pe insula se gasesc doua obiective importante pentru ortodocsi. E vorba de Manastirea Sfantului David Batranul si de Biserica lui Ioan Rusu, facatorul de minuni. Pe langa acestea mai exista numeroase bisericute cochete si primitoare.

Evia este o asezare umana veche si acest lucru se poate observa prin numeroasele descoperiri arheologice. Unul dintre cele mai fascinante site-uri este Drakospita ce dateaza din Neolitic. Baile romane din Aliveri ar putea sa va capteze si ele interesul, fiind descoperite abia in 1995. In apropiere se afla si mormatul micenian al lui Katakalos.
Din aceasta lista nu poate lipsi Acropola antica a lui Karystos pe care o puteti vedea langa Castello Rosso. Castelul a fost construit in secolul 13, avand rol de fortareata.

Pentru ca am ajuns la capitolul castele trebuie sa amintim aici si Caastelul Kastro, construit in secolul V, inaintea erei noastre. Alte castele importante sunt castelul lui Karababas si Turnul Drosini. Trebuie precizat ca din punct de vedere estetic aceste castele nu sunt spectaculoase insa compenseaza prin incarcatura istorica.

plaja-evia

Cele mai importante plaje din Evia

Cele mai cunoscute plaje din Evia sunt Mourteri, Hiliadou, Agia Anna, Rovies si Agiocampus. Evident ar fi gresit sa spunem ca doar aceste plaje sunt singurele care merita vizitate pe insula.
Mourteri Beach se afla la aproximativ 10 kilometri de orasul Kimi. Apa este de un albastru profund iar lungimea plajei este imensa astfel incat e greu sa fie ocupata in totalitate.

Plaja Hiliadou se afla la aproximativ o ora si 15 minute de Chalcis si este renumita pentru faptul ca este preferata de nudisti. E perfecta atat pentru stat pe nisip cat si pentru campat. Din pacate, campingul este interzis in Grecia. Cei care doresc pot practica si alpinismul.
Agiocampus este o plaja cu ape limpezi si ideala pentru cei care vor intimitate. Nu foarte multa lume se incumeta sa o viziteze. Din acest motiv este una dintre preferatele grecilor care s-au saturat de afluxul de turisti.

Daca doriti o plaja salbatica sau care sa fie cel putin neamenajata aveti de ales intre mai multe nume printre care Rovies, Limnionas sau Kalamos. Nici una din cele trei plaje amintite nu sunt complet salbatice. In jurul lor exista taverne sau locuri de unde puteti cumpara mancare sau bauturi racoritoare.

Mai multe detalii pe site-ul oficial al insulei https://www.naevias.gr/ (numai in limba greaca).

One thought on “Insula Evia Grecia – cazare si recomandari turistice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.