De ce sa vizitati Cipru, insula iubirii?

Insula Cipru este amplasata in Marea Mediterana, nu departe de coasta Turciei. Pentru foarte multi impatitimiti de travel, aceasta insula este o destinatie incantatoare. De ce sa vizitati Cipru? Pentru soare si clima cald garantata, vestigii ale istoriei grecesti si bizantine, peisaje naturale si multe altele!

Cipru isi datoreaza numele zeitei iubirii, Afrodita, care s-ar fi aruncat odata de pe coasta insulei, Astazi, este o destinatie populara in Mediterana.

De ce sa vizitati Cipru?

Un sejur in Cipru poate fi organizat de diverse agentii de turism in functie de ofertele specifice. Insula nu este la distanta foarte mare de Romania si puteti alege sa aterizati de la Bucuresti in Larnaca sau Paphos, ambele avand un aeroport unde sosesc zboruri catre Cipru din restul Europei.

O insula impartita in doua

In Nicosia, capitala, se va desfasura o mare parte din calatoria in Cipru. Orasul are multe monumente si cartiere frumoase ce merita atentia noastra. In partea greaca a orasului, putem mentiona de exemplu meterezele Venetiei, Poarta Famagusta sau Muzeul Arheologic din Cipru, o adevarata mina de informatii despre istoria tarii si a locuitorilor sai. Pentru a ajunge in partea de nord a orasului, in partea turceasca, trebuie sa traversati Linia Verde, aceasta zona tampon ocupata de fortele ONU, care desigur aminteste de situatia din Berlin la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial.

Monumente religioase din Cipru

In Nicosia de Nord, se pot descoperi vestigii ale erei turcesti din Cipru, cum ar fi Catedrala Sfanta Sofia, ruinele Bisericii Sf. Nicolae sau Biserica Sf. Ecaterina. Din Nicosia, continuam spre orasul Paphos, situat in vest. Trecem, pentru a ajunge acolo, trei vai desertice, unde exista noua capele bizantine clasificate drept patrimoniu mondial de catre UNESCO. Prin urmare, traversam vaile Marathassa, Cedars si Pitsillia. Peisajul este extraordinar de frumos!

Plaja si produsele culinare

Prin urmare, monumentele arheologice sunt foarte numeroase in Cipru si sunt la fel de numeroase pe masura ce continuati in orasul Paphos. Dar Cipru are si plaje superbe pe care ar fi pacat sa nu le descoperiti, precum si alte activitati de agrement, baruri, cluburi de noapte …

In Cipru, mancarea este puternic influentata de greci si turci. Prin urmare, gasim un amestec inteligent de produse proaspete de pe insula – in special peste – cu diverse legume. Traditia turceasca este, de asemenea, bine reprezentata prin gustarile de tip „mezze” care pot fi savurate in unele restaurante. Acestea sunt mancaruri usoare, prezentate in numar foarte mare, care pot fi asemanate cu „tapas” spaniole. Dupa ce le gustati, va veti indragosti de bucataria cipriota!

Cazare in Cipru

Plecand din estul insulei, sederea in Cipru incepe cu Larnaca. Este un oras in care puteti admira numeroase monumente religioase precum biserica bizantina cu hramul Sfantul Lazar. Cipru este o tara in care merita sa va plimbati. Prin urmare, este necesar sa planificati un buget mare de cazare, cu exceptia cazului in care alegeti sa rezervati hoteluri in ultimul moment sau sa va intoarceti la camerele ieftine din hotelurile de nivel mediu.

Datorita climatului sau exceptional, insula Cipru poate fi vizitata pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, putem recomanda anotimpurile precum primavara sau toamna pentru a evita vara, cand este extrem de cald. Cipru este una din destinatiile pe care nu trebuie sa le ocoliti daca sunteti indragostit de cultura din Mediterana.

Website-ul oficial al insulei http://www.cyprus.gov.cy/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.