Insula Milos Grecia – cazare, plaje si obiective de vizitat

Milos a devenit celebra de-a lungul timpului datorita celebrei statui “Venus din Milo” care astazi se afla la Muzeul Luvru din Paris. Treptat a reusit sa se impuna ca una dintre cele mai exotice insule din Europa. Insula Milos este situata in nordul insulei Creta, dispunand de o suita de unitati de cazare care va va infrumuseta sederea pe aceasta insula.


Se poate ajunge pe ea atat cu avionul cat si cu feribotul. Aeroportul se afla la aproape 5 kilometri distanta de Adamas. Daca alegeti sa mergeti cu masina trebuie sa luati feribotul din portul Pireus, Atena. Acest ferryboat leaga insulele cyclade de Grecia continentala si o calatorie Pireus-Milos dureaza 5-6 ore. Varianta mult mai rapida este cu vaporasele rapide (seajets) care vor parcurge aceeasi distanta in 2-3 ore.

Sunt 4 companii maritime care ofera servicii ferry intre portul Pireu si insula Milos Grecia: Anek Lines, Aegean Speed Lines, Zante Ferries si Sea Jets.

Obiective turistice in Milos

Desi cele mai importante statui antice au fost luate de pe insula si depuse in muzee celebre din Europa, in Milos se mai gasesc inca obiective turistice importante.
Catacombele crestine de langa satul Trypiti reprezinta in acest moment cel mai cunoscut obiectiv. Sunt considerate cele mai importante din lume dupa cele din Roma. Au o lungime de 200 de metri si au fost amenajate in secolul I. In interiorul lor se gasesc aproape 300 de morminte sapate in piatra.
Foarte aproape de ele se afla si Teatrul Antic. Pentru ca tot am ajuns la capitolul ruine, puteti vizita si Castelul Venetian ce dateaza din secolul XIII.
Muzeul Arheologic se afla intr-o cladire neoclasica din secolul IX, de pe partea nordica a insulei. Aici poate fi vazuta o copie a statuii Venus din Milo, dar si doua statui autentice, din antichitate. Langa el se afla Muzeul Istoric si Folcloric, gazduit de o cladire veche de doua secole.
Unul dintre muzeele care poate creiona viata localnicilor din ultimele decenii este Muzeul Minelor, o cladire moderna cu etaj, ce a fost construita in urma cu 20 de ani. Anual atrage 15.000 de turisti.

Cele mai frumoase plaje din Milos

Sarakiniko este considerata una dintre cele mai frumoase papa limpede si albastra a marii. Stancile au forme ciudate si uneori par a fi niste dune de nisip.
Papafragos este o mini-plaja aflata la 10 kilometri de Plaka. E putin bizara pentru ca este inconjurata de stanci inalte si o scurta bucata de apa ce intra pe sub un tunel natural. E putin ferita de soare insa poate deveni o destinatie ideala atunci cand este foarte cald afara si simtiti nevoia de a sta la umbra.
Plathiena este una dintre cele mai apropiate plaje de Plakka, la doar 4 kilometri. Nu este foarte frecventata pentru ca nu e amenjata insa acest lucru poate fi un avantaj daca va doriti liniste. Este situata intr-un mini golf iar pe anumite portiuni se intra in apa calcand pe stanci.
La fel de apropiata de capitala este si Papakino insa este o plaja mult mai populara si mai frecventata. Desi vegetatia nu este abundenta, in apropiere exista si cativa copaci care va pot oferi umbra. Bauturile racoritoare le puteti cumpara de la magazinele din apropiere.
Paleochori este o alta plaja superba. Desi ii lipseste vegetatia, aproape totul este colorat, incepand de la stanci. Acestea au diferite nuante insa caramiziul predomina fara a fi majoritar. Pe alocuri apar pete de galben si alb. Plaja nu e foarte lata si e plina de pietricele de diverse culori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.