Salonic Grecia – cazare si obiective turistice de vizitat

Salonic este cel mai mare oras grecesc din provincie si din nordul tarii. Pentru romanii care vor sa ajunga cu masina proprie pe o mare parte din insulele din Marea Egee, portul reprezinta o solutie pentru a lua feribotul.

Cei care vor sa viziteze Atena pot sa se opreasca cateva ore in Salonic, pentru ca se afla pe traseu. Distanta rutiera dintre acesta si Bucuresti este de aproximativ 570 de kilometri si poate fi parcursa in aproape patru ore. Pentru banateni distanta este egala cu cea pana la Constanta, astfel incat atunci cand vor avea de cantarit argumentele intre litoralul romanesc si o parte din cel grecesc, nu vor fi nevoiti sa ia in calcul deplasarea.

Cum ajung in Salonic?

In oras se poate ajunge si cu avionul sau trenul. Aeroportul se afla la 16 kilometri de centrul orasului. Din pacate, curse directe cu trenul din Bucuresti gasim doar intr-o anumita perioada a anului, de regula vara.

Obiective turistice de vizitat in Salonic

Salonic este, in primul rand, una dintre cele mai vechi asezari din Grecia. In al doilea rand este una cu o dezvoltare urbana peste media tarii. Aceste lucruri au facut ca aici sa gasim o combinatie interesanta de obiective turistice, de la vestigii pana la muzee si atractii moderne.
Pentru turistul care vrea sa exploreze istoria orasului, cea mai buna optiune este cea de a se plimba pe Via Egnatia. Acesta este un drum comercial important in antichitate, creat de romani pentru a lega Bizantul de Roma, si de ce nu chiar cu celelalte regiuni din centrul Europei.

Pe acest drum se gasesc aproape jumatate dintre obiectivele turistice ale Salonicului. Printre acestea se numara cele mai importante lacase de cult, care impresioneaza atat prin istoria din spatele lor cat si prin arhitectura.
Biserica Panagia Acheropoietos are secole in spate si s-a pastrat foarte bine. Lucrarile de conservare ne fac sa credem ca e vorba de o cladire care nu are mai mult de un secol. Cu toate acestea vorbim de unul dintre cele mai importante monumente paleocrestine.

Tot pe aceasta strada si foarte aproape de Agora romana se afla Biserica Panagia Halkeon. Pare mult mai apropiata de stilul obisnuit in care sunt construite bisericile ortodoxe insa este putin diferita. Alte biserici relativ apropiate sunt Agios Dimitios, Agia Sofia si Saint Gregorios Palamas.
In apropierea lor se gasesc mai multe muzee importante. Muzeul Bizantin este unul dintre cele mai noi muzee construite in Grecia, avand o vechime mai mica de 30 de ani. Muzeul Evreilor are o vechime mai mare, reusind chiar sa supravietuiasca unui incendiu ce a avut loc in 1917. Muzeul de Arheologie se afla si el pe aceasta strada.


Alte obiective importante pot fi vazute mergand pe faleza. Turnul Alb este unul dintre simbolurile orasului. A fost construit in secolul XVI de otomani. In apropiere se afla si Muzeul Cinematografiei, de unde puteti afla istoria cinematografica a Greciei.
In Salonic mai poate fi vizitat Castelul, aflat in Orasul Vechi. Rotonda construita de romani este un alt obiectiv turistic important. Daca mergeti cu copiii nu trebuie sa ratati Parcul Dinozaurilor unde pot fi vazute machetele mai multor specii de dinozauri.

Unde putem face plaja in Salonic – plaje recomandate

Cea mai apropiata plaja amenajata este Perea si se afla la 17 kilometri de Salonic. Aceasta este si cea mai apropiata plaja de aeroport. Viata de noapte este intensa, iar aici sunt atrase toate categoriile de turisti, de la adolescenti, pana la varstnici sau familii cu copii mici.
Dupa acelasi tipar sunt organizate si frumoasele plaje Agia Triada, Epanomi si Asprovalta. Toate au nisip, sunt prietenoase cu toate categoriile de persoane, insa ultima dintre ele se afla la o distanta prea mare de oras, la aproximativ 80 de kilometri. Primele doua se afla la o distanta de aproximativ 20 de kilometri.

Website oficial https://thessaloniki.gr/

23 thoughts on “Salonic Grecia – cazare si obiective turistice de vizitat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.